Vakıf Katılım web
Sağlık 06.06.2023 16:31

​Estetik amaçlı saç ekimi özgüveni artırıyor

Sosyal medyanın hayatımızı daha fazla etkilemesiyle dış görünüş ve estetik daha önemli hale geldi.
​Estetik amaçlı saç ekimi özgüveni artırıyor

Sosyal medyanın hayatımızı daha fazla etkilemesiyle dış görünüş ve estetik daha önemli hale geldi. İnsanlar ideal görüntüye daha hızlı ve kalıcı bir şekilde ulaşmak istiyor. Bu doğrultuda saç ekimi de estetik kaygılar için yapılıyor. Saç ekimi sayesinde doğal saçlara sahip olan bireylerin özgüvenleri yükseliyor ve kendisiyle barışan, aynaya bakmaktan yeniden mutluluk duymaya başlayan bireylerin sosyal yaşamlarında iyileşme gözlemleniyor.

Saç dökülmesine yol açan genetik faktörün altında DHT hormonu yatıyor. Bu hormon 15-20 yaş aralığında aktifleşerek saç diplerine zarar vermeye başlıyor. Bu süreçle birlikte saç dökülmesi gerçekleşiyor. Saç ekimi işlemi, günümüzde dünyanın birçok yerinde uygulanarak saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilere çözüm oluyor.

“Saç dökülmesinin kişinin sağlığına direk etkisi yok”

İnsanların ideal görüntüye daha hızlı ve kalıcı şekilde ulaşmak istediklerini belirten Smile Hair Clinic kurucusu Dr. Mehmet Erdoğan, şunları söyledi: “Saç dökülmesinin kişinin sağlığına direk etkisi yok fakat çoğu kişinin özgüvenini zedeleyerek psikolojik rahatsızlık verir. Dolayısıyla saç ekimi estetik kaygılar için yapılır. Saç ekimi yaptırdıktan sonra çeşitli aktivitelere zaman ayırmaya başlayarak hayattan daha fazla zevk aldığını bildiren çok sayıda hastamız bulunuyor. Bu noktada saç ekimi, kişinin özgüvenini önemli ölçüde artırıyor.”

“Sıkça başvurulan estetik operasyonların başında saç ekimi geliyor”

Saç ekimi operasyonunun tümüyle hastanın beklentisi doğrultusunda karar verilen bir süreç olduğunu söyleyen Smile Hair Clinic kurucusu Dr. Gökay Bilgin, “Son yıllarda sadece saç ekimi değil, birçok estetik operasyon son derece hızlı bir gelişim gösterdi. Artık içinde sosyal medyanın da olduğu görsel bir çağda yaşıyoruz. İnsanların dış görünüşüne, özgüvenine önem verdikleri, bunu sosyal mecralarda paylaştıkları dönemdeyiz. Ayrıca estetiğin kolay erişilebilirliği ve etkilerinin hızla alınabilmesiyle insanlar günümüzde estetiğe daha fazla başvuruyor. Bu anlamda sıkça başvurulan estetik operasyonların başında saç ekimi geliyor ve Türkiye saç ekimi konusunda dünyanın başkenti konumunu her geçen gün güçlendiriyor.”

Estetik işlemlerin zamanın şartlarına göre değiştiğini aktaran Smile Hair Clinic kurucusu Dr. Mehmet Erdoğan, saç ekim konusuna moda gözüyle bakıldığında birçok dönüşüm yaşandığına dikkat çekti. Önceki modellerin geçmişe kıyasla farklılaştığını söyleyen Erdoğan, saç ekiminde birçok değişken bulunduğunu, hastaların yüz tiplerine, saç yapılarına ve istediği modellere göre operasyonun doğru planlanması gerektiğini sözlerine ekledi.