Spor 22.03.2019 17:24

EuroLeague'den Will Clyburn Açıklaması

EuroLeague organizasyonu, sosyal medya üzerinden ölüm tehdidi alan CSKA Moskova'nın ABD'li oyuncusu Will Clyburn'ün durumu hakkında bir yazılı açıklama yayımladı.
EuroLeague'den Will Clyburn Açıklaması

Bertan ERMAN

Geçtiğimiz dakikalarda, Twitter hesabından, eşi üzerinden kendisine ölüm tehdidinde bulunan sözde bir Fenerbahçe taraftarının tweetini paylaşan Will Clyburn, Fenerbahçe Basketbol Takımı ile EuroLeague hesaplarını etiketleyerek, "Böyle bir şey karşısında ne yapacaksınız?" diye sordu.

Bunun üzerine EuroLeague, kısa bir süre sonra, sosyal medya hesaplarından, konu ile ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, sözde taraftarın mesajını kınarken, kendisini de THY EuroLeague ve 7DAYS EuroCup maçlarına giriş yasağı koyacağını ve Clyburn ile ailseinin her zaman yanında olacaklarını belirtti. 

Sözde taraftar, Will Clyburn'ün eşine, "Kocana söyle; 3 gün içinde öldürülecek. Biz de Rusya'dayız. Sen ve ailen güvende olacak. Endişe edilecek bir şey yok." gibi çirkin bir mesaj atmıştı. 

Öte yandan Will Clyburn, 16 sayı ve 8 ribaundluk performansıyla, CSKA Moskova'nın Fenerbahçe Beko karşısında elde ettiği galibiyette önemli rol oynamıştı.