İstanbul 25.03.2020 12:30

EVDE İHTİYAÇ ANINDA BAS "BUTON" A

Sancaktepe Belediyesi ilçede yaşayan yaşlı, engelli, yatağa bağımlı ve 60 yaş üstü vatandaşlara hizmet verecek 'acil panik butonu' sistemini hayata geçirdi. Amaç vatandaşların her türlü hizmeti evlerinden çıkmadan alabilmesini sağlamak.
EVDE İHTİYAÇ ANINDA BAS

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü yaptığı açıklamada Sancaktepede yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşların, korona şüphesi ve acil durumda basabileceği panik butonu devreye girdiğini belirterek “vatandaşlarımız herhangi bir durumda evlerine kurulan sistem sayesinde çağrı merkezine ve sisteme entegre edilmiş sağlık ekibine ulaşacak. Eve doktor ve acil üp teknisyeninin bulunduğu ambulans yönlendirilecek. Vatandaşların kişisel ihüyaçları da çağrı merkezi tarafından dışarıdaki belediye ekiplerine iletilerek giderilecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan Sancak tepe'deki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile okullar, camiler ve cemevleri dezenfekte edilirken vatandaşlara içinde sabun, ıslak mendü ve dezenfektan ürünlerinin bulunduğu çantalar dağıtıldı.