Dünya 23.03.2016 10:34

Eyfel Belçika bayrağına büründü

Paris'in sembolü Eyfel Kulesi Brüksel ile dayanışma mesajı vermek için Belçika bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı. Sosyal medyada ise çeşitli etiketlerle dayanışma mesajları paylaşılıyor. YENİBİRLİK - Brüksel saldırıları sonrası dünyadan…
Eyfel Belçika bayrağına büründü

Paris'in sembolü Eyfel Kulesi Brüksel ile dayanışma mesajı vermek için Belçika bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı. Sosyal medyada ise çeşitli etiketlerle dayanışma mesajları paylaşılıyor.

YENİBİRLİK - Brüksel saldırıları sonrası dünyadan Brüksel'e dayanışma mesajı yağıyor. Geçen kasım ayında IŞİD militanlarının saldırılarına sahne olan Paris, Brüksel saldırısı kurbanları ile dayanışma amacıyla Eyfel Kulesi'ni Belçika bayrağının renkleriyle ışıklandırdı.

'Avrupa kalbinden hedef alındı'

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Eyfel Kulesi'nin 'sarı, siyah, kırmızı' renklere bürüneceğini ifade ederek, "Bugün Avrupa kalbinden hedef alındı. Bir kez daha temel değerleri saldırıya uğradı; özgürlük, hümanizm, hoşgörü ve demokrasiye sarsılmaz bağlılık" diye konuşmuştu. Belediye Başkanı, Parislilerin Brüksel'le tam bir dayanışma içinde olduğunu kaydetti. Öte yandan sosyal medyada da dünya genelinden Brüksel'e dayanışma mesajları yağıyor. Twitter'de "#JeSuisBruxelles" ve "#PrayForBelgium" hashtagleri TT oldu.