Kültür Sanat 28.05.2022 08:06

Farklı Coğrafyalardan Filmler İstanbul'da Seyirciyle Buluşacak

Merkezine insanı ve insana ait değerler bütününü alan anlayışla ilerleyen TRT, "Humanitarian Film Festival" (İnsani Film Festivali) projesini hayata geçiriyor.
Farklı Coğrafyalardan Filmler İstanbul'da Seyirciyle Buluşacak

Mültecilik, açlık, savaş gibi konuları kapsayan ve insani meseleleri ele alan festivalde, iki gün boyunca film gösterimlerinden söyleşilere kadar pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Kurulduğu günden bu yana insanı merkeze alan her çalışmasıyla tüm dünya vatandaşlarına etki ederek hafızalarda yol gösterici bir iz bırakma amacıyla projeler üreten TRT World Citizen, “Humanitarian Film Festival” (İnsani Film Festivali) projesi ile küresel insani sorunlara ışık tutmayı hedefliyor. 26-27 Mayıs tarihlerinde Grand Pera Emek Sahnesi’nde düzenlenecek olan festivalde 21. yüzyılda insanlığın halen mücadele ettiği mültecilik, açlık ve savaş gibi konular masaya yatırılacak.

Dünyanın dört bir yanından filmlerin gösterimi yapılacak

Dünyanın dört bir yanından gelen orijinal filmlerin gösterileceği ve katılımcıları film yapımcıları ve film endüstrisi profesyonelleriyle buluşturacak olan TRT World Citizen “Humanitarian Film Festival”, Türkiye, İran, Fransa, Kanada, İtalya, İspanya, Amerika ve Senegal gibi dünyanın farklı coğrafyalarından toplam 16 filme ev sahipliği yapacak.

Atölyeler ve söyleşiler gerçekleşecek

Film gösteriminin yanı sıra yarı finalist filmlerin yönetmenlerinin yer alacağı söyleşiler ve Ensar Altay, Suat Köçer, Mehmet Bahadır Er gibi isimlerle atölyelerin de gerçekleştirileceği festivalde ikinci günün sonunda ilk üçe giren filmlere ödülleri verilecek. Katılımcıların, ulusal ve uluslararası isimlerle iletişim ve iş birliği içerisinde olacağı festivalde Türkçe, İngilizce ve Farsça simultane çeviri desteği sağlanacak.

TRT World Citizen “Humanitarian Film Festival” (İnsani Film Festivali) projesiyle ilgili detaylar için www.worldcitizenfilmfestival.com adresini ziyaret edebilirsiniz.