Vakıf Katılım web
İstanbul 13.10.2019 23:02

Fatih Belediyesi Balık Festivali'nde "Rastgele" yarışması

Onlarca yarışmacı Galata Köprüsü'nün üzerinden "Rastgele" diyerek oltalarını attılar.
Fatih Belediyesi Balık Festivali'nde

Fatih'te her yıl geleneksel olarak düzenlenen Fatih Belediyesi Balık Festivali’nin 2’nci gününde balık tutma yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan balıkçılar sabahın erken saatlerinde gelip “Rastgele” diyerek Haliç’in serin sularına oltalarını attılar.

 Balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılığın ve balık tüketiminin yaygınlaştırılması amacıyla Fatih Belediyesi ve KUMDER'in (Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği) işbirliğiyle bu yıl 15'incisi düzenlenen Fatih Belediyesi Balık Festivali’nin 2’nci gününde balık tutma yarışması Galata Köprüsü’nde düzenlendi. Onlarca yarışmacı sabahın erken saatlerinde gelerek oltalarını Haliç’in serin sularına attılar. Birbirinden iddialı yarışmacılar kovalarını balıkla doldurdular. Kimileri tuttuğu balığı oltadan düşürürken, kimisi de üçer dörder balık birden tuttu.

Yarışmanın Birincisi Muhammed Korkmaz

Balık tutma yarışmasında sona gelindiğinde ise tutulan balıklar tartılarak sıralama belirlendi. Balık tutma yarışmasının 1’incisi 3 kilo 390 gram ile Muhammed Korkmaz oldu. 2’nciliği 3 kilo 150 gram ile Osman Uslu, 3’üncülüğü ise 2 kilo 740 gram ile Mustafa Altun kazandı. Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Necati Selvi ve KUMDER Başkanı Kemal Duranoğlu kupa ve çeşitli hediyeleri dereceye girenlere takdim ettiler.

Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından Galata Köprüsü’nde balık ekmek dağıtımı yapıldı. 2 bin kişilik uskumru vatandaşlar için ızgaralarda pişirildi. Izgaraların başına geçen Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Necati Selvi ve KUMDER Başkanı Kemal Duranoğlu vatandaşlara balık ekmek ikramında bulundu.