Kültür Sanat 25.02.2021 07:56

fatihocak elektrosoft rock çalışmasını İzler'i yayımladı

Son olarak 'Cuma' ve 'Ertesi' grubunda besteci ve gitarist kimliği ile müzik hayatına devam eden Fatih Ocak, 'İzler' ismi verdiği 3 parçalık mini albümünü Garaj müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sundu. 
fatihocak elektrosoft rock çalışmasını İzler'i yayımladı

Kendi deyimiyle ‘bilerek ve isteyerek müziğimin evrilmesine izin verdim’ diyen Fatih Ocak, sadık kaldığı sert rock sound’larda yaptığı düzenlemelerinin yerlerini, radikal bir değişim ile elektronik - soft rock tarzlarda düzenlediği yeni şarkılarına bıraktı.

İzler albümünde bulunan tüm parçaların sözü, müziği ve düzenlemeleri Fatih Ocak’a ait. Mix ve mastering’ini Doruk Somunkıran’ın yaptığı İzler’de yer alan şarkılara vokali ile Yeşim Kılıç eşlik etti.

İlk video klip ‘’Karala’’ isimli hareketli şarkıya Ayşe Özügenç yönetmenliğinde çekildi.

Biyografi

Fatih Ocak yaklaşık 2009 yılından bu yana çeşitli Rock gruplarında gitarist olarak  bulundu ve günümüzde de sahne ve müzik hayatına aktif bir biçimde devam etmektedir. Daha çok rock tarzlarda kendini ifade eden, dinleyen, seven ve üretirken de tercih eden sanatçı, son olarak arkadaşları ile kurdukları Cuma ve Ertesi grubunda gitarist ve besteci olarak bulundu. Geçen 7 yılda eski ve birbirinden farklı ekip arkadaşları ile Rock formlarda 5 single tamamlayıp bunların 3’ünü yayınladı ve bunlarla beraber bir çok alternatif tarzda sanatçının da parçalarını aranje etti. Geçen yıllarda kendi düşünce yapısı ve tercihi ile ürettiği müziklerinde sound arayışları daha çok Elektronik Rock formlarına yaklaştı. Ve günümüzde ise geçmişte de büyük zevk duyduğu, müziğin mutfağında olma fikri ile tamamıyla stüdyo çalışmalarına ağırlık verdi.