Spor 16.02.2019 20:59 Güncelleme: 16.02.2019 21:49

Fenerbahçe Beko 2 Sezon Aranın Ardından Finalde

Fenerbahçe Beko, Basketbol Erkekler Türkiye Kupası'nda Türk Telekom'u 73-65 yenerek 2016 yılından sonra ilk kez finale kalma başarısını gösterdi.
Fenerbahçe Beko 2 Sezon Aranın Ardından Finalde

Maçın ilik 1 buçuk dakikasında sayı olmazken, Türk Telekom kötü bir dış atış performansı çıkardı. Buna karşılık Ahmet Düverioğlu, Ali Muhammed ve Nicolo Melli ile sayılar bulan Fenerbahçe Beko, 7-0'lık seri yaptı. (7.21) İstanbul ekibinin ritmini bozmak için erken mola alan Mavi Kaplanlar, dönüşte yine düzenli hücumlar sergilemekte zorlansa da, T.J. Campbell, Vladimir Stimac ve Kenny Gabriel'ın sayılarıyla skoru dengeledi. (5.17) Ancak Fenerbahçe Beko, 7-7'lik beraberlik sonrasında dış atışlarda başarılı oldu. Özellikle Melih Mahmutoğlu ile etkili olan Sarı Kanaryalar, ilk 10 dakikayı 20-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başında Fenerbahçe Beko'dan Marko Guduric, Türk Telekom'un yıldızı Sylven Landersberg'ü iyi savunamadı. Bunun neticesinde Landesberg ile sayılar bulan başkent ekibi, farkı 3 sayıya indirdi. (9.26) Melih Mahmutoğlu ve Sylven Landesberg'ün karşılıklı attığı basketler sonrasında T.J. Campbell'ın 3 sayılık basketi ile Mavi Kaplanlar, skoru 22-22'ye getirdi. (7.40) Ritmini kaybeden Fenerbahçe Beko, aldığı mola sonrasında da etkili bir dönüş yapamadı. Buna karşılık Kaya Peker'in basketi, Türk Telekom'u maçta ilk kez öne geçirdi. (6.39) Hücum avantajını eline geçiren Mavi Kaplanlar, bunu iyi değerlendiremedi. Özellikle bu çeyrekte ağırlığını koyan Kostas Sloukas, bitime 3 saniye kala attığı 3 sayılık basketle Fenerbahçe Beko'nun soyunma odasına 36-33'lük üstünlükle gitmesini sağladı.

Üçüncü çeyreğe Sylven Landesberg'ün 3 sayılık basketiyle skoru dengeleyerek başlayan Türk Telekom'a karşılık, Marko Guduric'ten geldi ve Fenerbahçe Beko, Sırp şutörün kaydettikleri basketler ile 41-36'lık skor üstünlüğü kurdu. (7.04) Başkent ekibini düzen dışına çıkarmaya başlayan Sarı Kanaryalar, farkı çift hanelere çıkardı. (4.22) Türk Telekom, farkın daha da açılmasına izin vermese de, oyuna ortak olmakta zorlandı.

Son 10 dakikaya 55-48 geride giren Mavi Kaplanlar, özellikle Metin Türen'in dış atış isabetleriyle kendine geldi ve 10-3'lük seri ile skoru eşitledi. (8.23) Ancak Nikola Kalinic ve Joffrey Lauvergne'nin devreye girmesi ile Fenerbahçe Beko oyundaki kontrolünü yeniden sağladı. Son dakikada 67-65'lik üstünlüğü bulunan İstanbul ekibinde, ikinci çeyreğin sonunda olduğu gibi yine en kritik yerde Kostas Sloukas sahneye çıktı ve Yunan gardın 3 sayılık basketi, son 11 saniyeye girilirken aradaki farkı da 5 sayıya yükselmesini sağladı. Son olarak Melih Mahmutoğlu, Türk Telekom'un başarısız olduğu hücumun ardından turnikeyi attı ve Fenerbahçe Beko karşılaşmadan 73-65 galip ayrıldı. Sarı Kanaryalar, finalde Anadolu Efes ile şampiyonluk maçına çıkacak.

Maçın ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik çıktı. Nikola Kalinic ile Sylven Landesberg ve Yunus Sonsırma; Kostas Sloukas ile Kenny Gabriel arasında tansiyonu yüksek tartışmalar yaşandı. Soyunma odasına gidilirken Nikola Kalinic'in tepki çekecek alkışları sürdü.

Fenerbahçe Beko'da maçın en skorer iki oyuncusundan biri olan Kostas Sloukas, kenardan gelerek 18 sayı, 5 asist, 4 ribaund ve 2 top çalma ile oynarken, Melih Mahmutoğlu da 16 sayı ve 4 asist kaydetti. Türk Telekom'da Sylven Landesberg'ün 18 sayı, 2 asist ve 2 top çalmalık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

FENERBAHÇE BEKO - TÜRK TELEKOM

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Aytuğ Ekti, Kaan Büyükçil, Ziya Özorhon

 Fenerbahçe Beko 

E. Tırpancı, N. Melli 6s, B. Hersek, M. Mahmutoğlu 16s, N. Kalinic 9s, K. Sloukas 18s, E. Arna, M. Guduric 5s, S. Güler, A. Muhammed 6s, A. Düverioğlu 4s, J. Lauvergne 9s

Başanternör: Zeljko Obradovic

 Türk Telekom 

S. Landesberg 18s, R. Redding 6s, P. Kaya, C. Akın, Y. Sonsırma 3s, E. Arslan, K. Peker 4s, M. Türen 8s, N. Yıldırım, K. Gabriel 7s, T.J. Campbell 6s, V. Stimac 13s

Başantrenör: Burak Gören

5 Faulle Çıkan Oyuncu: T.J. Campbell (Türk Telekom)

1. Çeyrek: 20-13 (Fenerbahçe Beko Lehine)
2. Çeyrek: 36-33 (Fenerbahçe Beko Lehine)
3. Çeyrek: 55-48 (Fenerbahçe Beko Lehine)