Spor 23.05.2019 22:13

Fenerbahçe Beko'ya Son Çeyrek Yeterli Oldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Playoff'ta Fenerbahçe Beko, çeyrek final serisi 1. maçında Türk Telekom'u 82-72 mağlup etti.
Fenerbahçe Beko'ya Son Çeyrek Yeterli Oldu

Bertan ERMAN

Türk Telekom, maça etkili hücumlarla başlarken, savunmada da Fenerbahçe Beko'nun açıklarını yakalamaya çalıştı. Başkent ekibi, neticesinde 12-2'lik bir seri oluşturdu ve rakibini erken molaya sürükledi. (6.43) Mavi Kaplanlar, bu süre içinde Sylven Landesberg, Reggie Redding, T.J. Campbell ve Vladimir Stimac'tan sayı katkıları aldı. Fener, mola sonrasında Kostas Sloukas ile 2 sayılık isabet buldu ve Türk Telekom'un serisini sonlandırdı. (6.30) Ancak İstanbul ekibi, hücumları tamamlamakta bir hayli zorlandı. Boyalı alanda Vladimir Stimac'ı beslemeye başlayan TT, farkı 9 sayıya yükseltse de, son dakikalarda Melih Mahmutoğlu ve Nikola Kalinic'ten 3 sayılık basketler geldi. Buna karşılık Kaya Peker'in dış atış isabeti, Türk Telekom'un ilk 10 dakikayı 19-13 önde tamamlamasını sağladı.

Mavi Kaplanlar, ikinci çeyreğe Sylven Landesberg ile hızlı bir giriş yaptı. Kısa sürede 4 sayı kaydeden Landesberg, skor aralığını yeniden çift hanelere çıkardı. (9.13) İvme yakalayan Türk Telekom'da Kenny Gabriel, farkı 14 sayıya yükselten smacı bastı ve sevinç gösterisinde bulundu. Sonrasında enny Gabriel'a teknik faul çıktı ve kenara geldi. Bu sırada bazı Fenerbahçe taraftarları, Türk Telekom benchine doğru yöneldi ve başka bir tribünden ABD'li oyuncuya su şişesi atıldı. (7.03) Taraftarlardan gelen küfürlü tezahüratlar sonrasında, 2 kez hakem tarafından uyarı anonsu yapıldı. Başkent ekibi, Metin Türen'in üçlükleriyle devreye girmesiyle farkı 20 sayıya çıkarmayı başardı. (4.25) Fenerbahçe Beko, çözümü faul aldırmaya yönelik hücumlar ve baskılı savunmayla buldu. Neticesinde Türk Telekom hatalar yapmaya başlarken, çeyreğin bitimine 4 dakika kala ritmini bulan İstanbul ekibi, 16-3'lük seriyle farkı 7 sayıya düşürdü. Bu sonuçla Türk Telekom, devreye 42-35'lik üstünlükle girdi.

Başkent ekibi, üçüncü çeyreğe Reggie Redding'in üçlüğüyle başlayıp farkı bir kez daha 10 sayıya çıkardı. (9.23) Daha sonra iki takım da, birbirlerinin hücumlarına karşılık vermeye başladı. Fenerbahçe Beko, daha sonra Melih Mahmutoğlu'nun önderliğinde ivme yakaladı ve farkı 2 sayıya düşürdü. (3.07) Ancak T.J. Campbel, hücumlarda art arda bulduğu dış atış isabetleriyle, Türk Telekom'un skor üstünlüğünü korumasını sağladı. Fenerbahçe Beko, son 10 dakika öncesinde, skorda rakibine yaklaşmayı başardı. Ayrıca Fenerbahçeli taraftarlar, uyarı anonsları sonrasında, hakemlerin kararlarına alkışla protesto gösterdi.

Dördüncü çeyreğe 58-56 geride giren Sarı Kanaryalar, Marko Guduric'in 3 sayılık basketiyle, karşılaşmada ilk kez öne geçti. (9.43) Faul hakları kısa sürede dolan Türk Telekom karşısında 12-2'lik bir seri yakalayan Fenerbahçe Beko, farkı 8 sayıya çıkardı. (6.51) Kalan sürede oyunun kontrolünü eline geçiren İstanbul ekibi, karşılaşmayı 82-72 kazandı.

Seride 1-0 öne geçen Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas, 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Türk Telekom'da Vladimir Stimac, 14 sayı ve 11 ribaundla double double yaptı. Serinin ikinci maçı, 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da oynanacak. Eğer Fenerbahçe Beko, bu karşılaşmayı kazanırsa, adını yarı finale yazdıracak.

FENERBAHÇE BEKO - TÜRK TELEKOM

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu / İstanbul

Hakemler: Yener Yılmaz, Serdar Ünal, Ayşenur Yazıcıoğlu

 Fenerbahçe Beko 

E. Tırpancı, N. Melli 8s, B. Hersek, E. Sancaklı, M. Mahmutoğlu 14s, N. Kalinic 15s, K. Sloukas 18s, E. Arna, M. Guduric 17s, S. Güler 5s, A. Muhammed 5s, A. Düverioğlu

Başantrenör: Zeljko Obradovic

 Türk Telekom 

S. Landesberg 12s, R. Redding 7s, P. Kaya, C. Akın, Y. Sonsırma 2s, E. Arslan, K. Peker 9s, M. Türen 6s, N. Yıldırım 2s, K. Gabriel 9s, T.J. Campbell 9s, V. Stimac 14s

Başantrenör: Burak Gören

5 faulle çıkan oyuncular: Ahmet Düverioğlu (Fenerbahçe Beko), Reggie Redding, Sylven Landesberg (Türk Telekom)

1. Çeyrek: 19-13 (Türk Telekom Lehine)
2. Çeyrek: 42-35 (Türk Telekom Lehine)
3. Çeyrek: 58-56 (Türk Telekom Lehine)