Spor 13.12.2018 23:25

Fenerbahçe Evinde Olimpia Milano'yu Da Durdurdu

THY EuroLeague'in 12. haftasında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği AX Armani Exchange Olimpia Milano'yu 92-85 mağlup etti.
Fenerbahçe Evinde Olimpia Milano'yu Da Durdurdu

Bertan ERMAN

Fenerbahçe, maçı ilk dakikalarında AX Armani Exchange Olimpia Milano'yu etkili savunmasıyla etkili bir başlangıç yaptı ve hücumda da Erick Gren ve Nicolo Melli ile sayılar buldu. İtalyan ekibi, buna karşılık boyalı alanda Kaleb Tarczewski'i besledi ve ilk televizyon molasına 6-6'lık eşitlikle girildi. (4.58) Mola dönüşünde hücumda düzen dışına çıkan temsilcimiz karşısında Mike James ve Curtis Jerrels ile oyuna ağırlığını koymaya başlayan Olimpia Milano, skorda 6 sayılık bir üstünlük kurdu. (2.19) Özellikle dış atışlarda istediğini gerçekleştiren İtalyan ekibi, ilk 10 dakikayı 21-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Joffrey Lauvergne'in içeriye yüklenerek bulduğu basket ve etkili bir savunmanın ardından Nikola Kalinic'in dış atış isabetiyle hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, farkı 1 sayıya indirdi. (8.56) Sarı Lacivertliler'in ritmini düşürmek için mola alan AX Armani Exchange Olimpia Milano, Mindaugas Kuzminskas'ı devreye soktu. Lauvergne-Kuzminskas düellosuna dönüşen karşılaşmada temsilcimiz, Kostas Sloukas'ın art arda bulduğu basketlerle 30-28 öne geçti. (5.14) Farkı 5 sayıya kadar yükselten Fenerbahçe karşısında Arturas Gudaitis ile toparlanan Olimpia Milano, çeyreğin bitimine 3.8 saniye kala skorda dengeyi kurdu. Son topta Kostas Sloukas istediği gibi oynayamayınca, takımlar soyunma odasına 40-40'lık eşitlikle gitti.

Fenerbahçe, üçüncü çeyreğe Ali Muhammed'in ani bir hamleyle turnike basketiyle hızlı bir giriş yaptı ve ivmesini yükseltti. (9.55) Sarı Lacivertliler, yükselen ivmenin yanı sıra, hücumda Jan Vesely'i daha etkin kullandı ve aradaki farkı 9 sayıya çıkardı. (4.18) Skordaki gidişat, bir süre 7-9 sayı fark arasında, temsilcimizin lehine sürerken, Ali Muhammed'in 3 sayılık basketi, çeyreğin son 54 saniyesine girilirken farkın çift hanelere çıkmasını sağladı. Daha sonra karşılıklı basketler geldi. Fakat, 30 saniye sonra Ali Muhammed'e verilen teknik faul neticesinde Mike James'in serbest atışı isabetli oldu.

Son 10 dakikaya 67-58 önde giren temsilcimiz, Joffrey Lauverne ile kısa bir sürede etkili olduı ve skoru 70-58'e getirdi. (8.55) Ancak Olimpia Milano, Mike James önderliğinde maça yeniden ortak olma çabalarına girdi ve farkı 2 sayıya kadar düşürdü. (2.05) James'e cevap Marko Guduric'in art arda bulduğu 3 sayılık basketler oldu ve Fenerbahçe kontrolü eline aldı. (1.10) Kalan sürede skor avantajını sürdüren temsilcimiz, karşılaşmayı 92-85 kazandı.

THY EuroLeague'de 11. galibiyetini alarak liderliğini sürdüren Fenerbahçe'de Marko Guduric, 20 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Jan Vesely ise, 17 sayı ve 5 ribaundla maça damgasını vurdu. AX Armani Exchange Olimpia Milano'da maçın en skorer oyuncusu olan Mike James, 31 sayı kaydetti.

FENERBAHÇE - AX ARMANI EXCHANGE OLIMPIA MILANO

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu / İstanbul

Hakemler: Miguel Angel Perez, Sreten Radovic, Olelgs Latisevs

Fenerbahçe: E. Green 3s, N. Melli 5s, M Mahmutoğlu, K. Sloukas 8s, N. Kalinic 9s, E. Arna, M. Guduric 20s, J. Vesely 17s, S. Güler, A. Muhammed 5s, G. Datome 10s, J. Lauvergne 15s

Başantrenör: Zeljko Obradovic

AX Armani Exchange Olimpia Milano: A. Della Valle 2s, M. James 31s, V. Micov 8s, A. Gudaitis 13s, D. Bertans, S. Fontecchio, K. Tarczewski 9s, M. Kuzminskas 13s, A. Cinciarini, C. Burns, J. Brooks 2s, C. Jerrels 7s

Başantrenör: Simone Pianigiani

5 faulle çıkan oyuncu: Ali Muhammed (Fenerbahçe)

1. Çeyrek: 21-15 (Olimpia Milano Lehine)
2. Çeyrek: 40-40
3. Çeyrek: 67-58 (Fenerbahçe Lehine)
Maç Sonucu: 92-85 (Fenerbahçe Lehine)