Spor 08.12.2016 22:03

Fenerbahçe Kızılyıldız'ı rahat geçti

Fenerbahçe Kızılyıldız'ı rahat geçti

THY Euroleague'in 11. haftasında Kızılyıldız'ı konuk eden Fenerbahçe, sahadan 87-72'lik galibiyetle ayrıldı ve üst üste dördüncü zaferini aldı.

Euroleague'de şampiyonluğun en büyük favorilerinden olan Fenerbahçe, normal sezonun 11. haftasında Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Sırp ekibi Kızılyıldız'ı 87-72 yendi ve galibiyet sayısını sekize çıkardı.

Unics Kazan, Baskonia ve Maccabi FOX Tel Aviv'e art arda kaybederek kötü bir dönemi geride bırakan sarı lacivertliler, Kızılyıldız karşısında aldığı zaferle galibiyet serisini dörde çıkardı ve lider CSKA'yı takibi sürdürdü.

Udoh'un gecesi

Fenerbahçe'de gecenin yıldızı Ekpe Udoh oldu. 24 dakika sahada kalan Udoh, 15 sayı, 9 ribaund, 5 blok ve 5 asistlik performansıyla unutulması zor bir performans sergiledi.

Karşılaşmaya konuk ekip isabetli şut yüzdesiyle başladı ve ilk 8 dakikayı 9-14'lük üstünlükle tamamladı. Obradovic'in aldığı moladan sonra Udoh ve Sloukas ile sayılar bulan Fenerbahçe, ilk çeyreği 20-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe 12-0'lık seriyle başlayan sarı lacivertliler özellikle Udoh ve Vesely'nin boyalı alandaki hakimiyetiyle fark yarattı ve yakaladığı avantajı devre sonuna kadar koruyarak soyunma odasına 41-31'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin başında Datome ile hücumda etkili olan Fenerbahçe farkı artırmaya devam ederken, konuk ekipte Charles Jenkins takımını maçta tutmaya çalıştı. Farkı 17'ye kadar çıkaran temsilcimiz Udoh'un mükemmel performansıyla üçüncü çeyreği 68-50 önde kapattı. ABD'li pivotun Kızılyıldız'ın çeyrek sonunda yaptığı hücumda üst üste yaptığı iki blok Ülker Sports Arena'daki seyircileri ayağa kaldırdı.

Son çeyreğe rotasyonda fazla yer bulamayan Ahmet Düverioğlu ve Yordan Minchev gibi oyuncularla başlayan Fenerbahçe'de baş antrenör Obradovic, Kızılyıldız'ın 15-6'lık serisinin ardından mola aldı. Kalan sürede farkı çift haneli rakamlarda tutan temsilcimiz sahadan 87-72'lik galibiyetle ayrıldı ve sekizinci galibiyetini aldı.

Sıradaki rakip Panathinaikos

THY Euroleague'in 11. haftasını 8 galibiyetle kapatan Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Panathinaikos deplasmanına gidecek.