Röportaj 29.04.2018 19:27

'Ferzan'ın Filminin Parçası Olmak Onurdur'

Eurovision'da Azerbaycan'da İtalya'yı temsil ettikten sonra 2010'da yayınladığı "Sempre Lontano" albümüyle dünyada yakaladığı şöhretini perçinleyen; Ferzan Özpetek'in "Serseri Mayınlar" filminde yer alan "50mila" şarkısıyla beğeni kazanan İtalyan süperstar Nina Zilli, ilk kez Türkiye'de vereceği konser öncesinde YeniBirlik'e konuştu. Nina Zilli, Özpetek'ten övgüyle söz etti
'Ferzan'ın Filminin Parçası Olmak Onurdur'

SEMA SEZEN

2010 yılında Sanremo Müzik Festivali’ne katılımının ardından yayınlanan albümüyle Nina Zilli ticari anlamda büyük bir başarı yakaladı.
Nina Zilli 2017 yılında yayınladığı son albümü Modern Art’ın dünya turnesi kapsamında 10 Mayıs’ta Türkiye’de ilk defa İş Sanat’ta hayranlarıyla buluşacak.
Son albümü Modern Art’ı geçtiğimiz yıl yayınlayan şarkıcı ile 10 Mayıs’taki İş Sanat konseri öncesi müziğini ve bundan sonraki hedeflerini konuştuk.

-Biz dinlerken sesiniz ve yorumunuzdan çok etkileniyoruz. Siz sahnede neler hissediyorsunuz?

Şarkı söylemek ve dinleyicilerimle o an bir bütün olarak hissetmek benim için paha biçilemez. Küçük yaşlarımdan beri istediğim tek şey buydu. Ben de sahnede o enerjiye teslim oluyorum. Kendimi müziğin büyüsüne bırakıyorum.

-50mila şarkınızı Mine Vaganti filminde dinlediğinizde neler hissettiniz. Sizce filmle şarkının ortak özellikleri neler?

Bu şarkı aslında tam da Ferzan’ın (Özpetek) filmleri gibi. Biraz komedi ama biraz da acıtıyor aynı hayat gibi. Şarkı aşk ve mücadeleyle ilgili mutlu bir müziği olsa da sözleri hüzünlü ve benim için çok özel bir şarkı. Plak şirketim hiçbir şey söylemeden bana “Mine Vaganti”nin trailer’ını yolladı. Kendi sesimi duyduğumda İnanamadım. Ferzan Özpetek gerçekten nasıl film yapıldığını bilen çok yetenekli bir yönetmen onun filminin bir parçası olmak benim için onur verici.

-Sizi tekrar San Remo Festivalinde izleyebilecek miyiz? Yeni duet projeleri var mı?

Neden olmasın? San Remo yıllardır süren en prestijli ve müzikal anlamda çok değerli isimlerin olduğu bir platform. Ben de küçüklüğümden beri San Remo’da olmayı hayal ederdim. 5 yaşında kurduğum hayallerdi bunlar. Yıllar sonra küçükken televizyonda izlediğim o sahneye çıkmak benim için çok özeldi. İngiliz sanatçı Skye Edwards ile düette yapmıştım. Müziğin bir paylaşım olduğuna inanıyorum.

-Aynı zamanda şarkı yazarısınız. Müzikle ilgili size neler ilham veriyor?

Beni etkileyen herşey. Hayatta şarkılarda olduğu gibi kimi zaman hüzünlü kimi zaman mutlu anlarla dolu. Ben de bunları müziğe döküyorum.

-Modern Art’ta Nina Zilli ne anlatıyor?

“Wifi” dönemindeki yaşamımızı anlatıyor. Yüz yüze ve insanların gözlerinin içine bakarak iletişim kurmanın önemine vurgu yapıyor. Cep telefonlarımızı ve sosyal ağları unutmamız, insan ilişkilerine odaklanmamız gerektiğini hatırlatan bir şarkı. Tarz olarak da içerisinde farklı tınılar var biraz daha farklı bir sound duyacaksınız.

-Türkiye’deki konser mesajınızda “Stay Soul” diyorsunuz. Bu kelime sizin için ne ifade ediyor?

Stay Soul aslında müzikten zaman bulduğumda ilk olarak yapmak istediğim bir şeyin adı. Yakın zamanda bir radyo programı yapmak istiyorum. Adı “Stay Soul” olacak. Kendi sevdiğim şarkılardan oluşan bir playlist hazırlayacağım. Sevdiğim sanatçılarla ilgili insanlarla birçok hikaye paylaşacağım.

-10 Mayıs akşamı bizleri nasıl bir konser bekliyor?

Türkiye'de şarkı söylemek için sabırsızlanıyorum, birçok insanın benim çalışmalarımı takdir ettiğini biliyorum. Bir sanatçı olarak kültürünüzü hissetmek için sabırsızlanıyorum. Tüm dinleyicilerimi konsere bekliyorum.