Spor 20.05.2019 12:59 Güncelleme: 20.05.2019 14:13

Festival Havasında Türkiye Kadınlar 5v5 Bayrak Futbolu Şampiyonası

Bu yıl dördüncü; 5'e 5 olarak ilk kez düzenlenen Türkiye Kadınlar Bayrak Futbolu Şampiyonası İstanbul'da düzenlendi.
Festival Havasında Türkiye Kadınlar 5v5 Bayrak Futbolu Şampiyonası

Bertan ERMAN

Dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na da denk gelen turnuva, Marmara Üniversitesi BESYO Stadı’nda yapıldı. Turnuvaya, İstanbul’dan Özyeğin She Wolves, Koç Rams, Robert Koleji, Bahçeşehir Lions, Yeditepe Eagles, İTÜ Hornets, Boğaziçi Sultans ve Bilgi Flag Hunters, İzmir’den Yaşar Admirals, Ege Flag ve DEU Cheetahs, Bursa’dan Uluducks takımları kıyasıya mücadele verdi.

Art arda oynanan grup maçlarının ardından Koç Rams, Yaşar Admirals, Ege Flag, Bahçeşehir Lions, Yeditepe Eagles, İTÜ Hornets, Boğaziçi Sultans ve Bilgi Flag Hunters, çeyrek finale kalırken, gruplarını 3. sırada tamamlayan takımlar, kendi aralarında klasman maçı oynadı.

Çeyrek final eşleşmeleri ve alınan sonuçlar şu şekilde oldu:

Koç Rams (A1) – Ege Flag (B2) : 6-31

İTÜ Hornets (C1) – Boğaziçi Sultans (D2) : 27-7

Bahçeşehir Lions (B1) – Yaşar Admirals (A2) : 40-35

Bilgi Flag Hunters (D1) – Yeditepe Eagles (C2) : 0-38

NEFES KESEN YARI FİNAL MAÇLARI

Ege Flag - İTÜ Hornets yarı final maçı

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Ligi Şampiyonu olan İTÜ Hornets, yarı finalde Ege Flag ile karşılaşırken, Yeditepe Eagles ise Bahçeşehir Lions ile finale kalmak için mücadele etti. İTÜ Hornets, 24-13 geriye düştüğü maçta inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. Bitime 9 saniye kala, Hornets’ın wide receiverlarından Dilşen Uyar, Ayşe Erol Palaz’ın pasını gol bölgesinde yakalayarak maçı çeviren touchdown sayısını kaydetti. Bu sonuçla karşılaşmayı 26-24 kazanan İstanbul Ligi Şampiyonu Hornets, adını bu turnuvada da finale yazdırdı. Sarı Siyahlılar’ın rakibi Yeditepe Eagles oldu. Eleme maçlarında, hem hücumda hem de savunmada muazzam işler çıkaran Eagles, Bahçeşehir Lions’ı 26-6 mağlup etti.

Final öncesinde oynanan klasman maçları sonrasında sıralamalar şu şekilde oldu:

 10. Uluducks 

 9. Özyeğin She Wolves 

 8. Boğaziçi Sultans 

 7. Yaşar Admirals 

 6. Bilgi Flag Hunters 

 5. Koç Rams 

 4. Bahçeşehir Lions 

 3. Ege Flag 

Dipnot: Ege ve Bahçeşehir arasında oynanan üçüncülük maçı, final maçı ile aynı anda oynandı.

HEM RÖVANŞI HEM DE KUPAYI ALDI

Eagles savunmasından Sıla Aksoy, Hornets hücumunda Jiyan Avras'ın topu yakalamasını engelliyor

Final maçında, C Grubu’nda da karşılaşan Yeditepe Eagles ile İTÜ Hornets şampiyonluk için mücadele verdi. Eagles, grupta yenildiği Hornets, aynı zamanda bir rövanş niteliği taşıyan maça ağırlığını koymayı başardı. Turnuva boyunca, hücumda etkili pas oyunlarına imza atan Serra Naz Güven – Aslı Jular ikilisi, maçın ilk hücum serisinde yine sahneye çıktı ve touchdownı yaptı. Ekstra oyundan sayı çıkmasa da, Yeşil Siyahlılar 6-0 öne geçti. İTÜ Hornets ise, ilk yarıda sayı üretemedi. Eagles savunması, önceki maçta durduramadığı pas oyunlarını, başta Sıla Aksoy olmak üzere, etkili coverlarla durdurmayı başardı. Yeditepe Eagles, maçtaki ikinci touchdown pasını yine Aslı Jular’a verdi. Sonrasında bir diğer wide receiver Naz Ilgın Tezil, ekstra 1 sayılık oyunda pası yakalayan isim oldu ve İstanbul Anadolu Yakası ekibi farkı 13’e çıkardı. Pas oyunlarında etkili olan Eagles, bu oyunlardan bir touchdown daha çıkardı ve Serra Naz Güven’in bir diğer opsiyonu, takımın merkez oyuncusu olan Ece Cevizci oldu. Bu touchdown sonrasında arayı açan Yeditepe Eagles, ikinci yarıya 19-0 önde girdi.

İstanbul Anadolu Yakası ekibi, ikinci yarıda farkı 25 sayıya çıkaran touchdown sayısını, running back Büşra Çakıllı’nın başarılı koşu oyununu gol bölgesinde tamamlamasıyla buldu. Ancak ekstra sayı denemesi, Eagles’ın istediği gibi sonuçlanmadı. İTÜ Hornets, Bir sonraki hücum serisinde maçtaki ilk sayısını kaydetti. Pas oyununda Ayşe Erol Palaz’ın kendisine attığı topu yakalayan Dilşen Uyar, gol bölgesine vararak touchdown yaptı. Fakat Hornets, ekstra 2 sayı denemesinde başarılı olamadı. Eagles’ın bu sayıya cevabı gecikmedi ve Aslı Jular, Serra Naz Güven’in kendisine attığı topu yine touchdown pasına dönüştürdü. Ekstra 2 sayı deneyen Eagles, burada başarılı bir pas oyunu oynasa da, hücum gol bölgesinde sonlanmayınca farkı 27 sayıya yükseltemedi. Maçın son hücum serisinde, Ayşe Erol Palaz’ın yaptığı touchdown ve akabinde gelen ekstra 2 sayı, Hornets’a yeterli olmadı ve karşılaşmayı 31-14 kazanan Yeditepe Eagles şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvada en değerli hücumcu, Yeditepe Eagles’ın oyun kurucusu Serra Naz Güven seçilirken, en değerli savunmacı ödülünü İTÜ Hornets’ta Jiyan Avras aldı.

TURNUVADAN DİĞER FOTOĞRAFLAR

Bahçeşehir Lions vs Özyeğin She Wolves

Yeditepe Eagles vs Uluducks

 

Özyeğin She Wolves vs Ege Flag

 Koç Rams vs Yaşar Admirals

İTÜ Hornets vs Yeditepe Eagles (Grup maçı)

Bahçeşehir Lions, turnuvanın dikkat çeken takımlarından biri oldu

İTÜ Hornets vs Boğaziçi Sultans çeyrek final maçı

İTÜ Hornets'ın oyuncuları, geri dönüş sonrasında finale kalmanın sevincini yaşıyor

Yeditepe Eagles, finale kalmanın sevincini yaşarken...

Hornets defansı final öncesinde son taktikleri alıyor

Final maçı öncesinde son taktikleri alan Yeditepe Eagles

Aslı Jular, Eagles'ın  finaldeki ilk touchdownını almasını sağlıyor

Hornets hücumunda Ezgi Özmen #8

Yeditepe Eagles şampiyonluğu kutluyor

En Değerli Hücumcu: Serra Naz Güven (Yeditepe Eagles)

En Değerli Savunmacı: Jiyan Avras (İTÜ Hornets)

Turnuvanın üçüncüsü: Ege Flag

Turnuvanın ikincisi: İTÜ Hornets

Turnuvanın şampiyonu: Yeditepe Eagles