Güncel - Yaşam 30.10.2019 00:30 Güncelleme: 29.10.2019 22:46

Fethiye'de 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı, Fethiye'de törenler ile kutlandı. Resmi kutlama programı Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Alim Karaca, Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Sedat Karabay, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, siyasi parti temsilcilerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin ve vatandaşların tebriklerini kabul ettiler.
Fethiye'de 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın destekleriyle, Fethiye Kaymakamlığınca hazırlanan töreninin ikinci kısmı Fethiye Şehir stadyumunda gerçekleştirildi. Törene Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Alim Karaca, Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Sedat Karabay, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker Siyasi partilerin İlçe Başkanları, Askeri Erkan, Emniyet Mensupları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Fethiye Şehit Aileleri Muharip Gaziler ve Şehit yakınları ve vatandaşlar katıldılar.

Fethiye Belediyesi 4Bin Bayrak Dağıttı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın talimatıyla günler öncesinden hazırlanan yaklaşık 4 bin bayraktan bir kısmı Fethiye esnafına, bir kısmı da Fethiye Şehir stadında vatandaşlara dağıtıldı. Fethiyelilerin yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet Bayramı tören saygı duruşunun yapılması ve tören İstiklal marşının okunması ile başladı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Alim Karaca tüm stadyumu dolaşarak vatandaşların, öğretmen ve öğrencilerin bayramlarını kutladılar.

 Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner törende vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı Şahiner;  Cumhuriyetin 96’ıncı yılının tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek " Milletler camiası ve dünya devletler arenasında saygın varlığımızın yegâne temeli onurumuz ortak sesimiz ve gücümüz ve gerektiğinde canımızı vermeye hazır olduğumuz cumhuriyetimizin 86’ıncı yaşını kutlamanın onurunu ve gururunu hep beraber yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ilanı Türk kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir sonucuydu. Bu başarının adı olan Türkiye Cumhuriyeti hepimize sunulmuş ve emanetimize verilmiş en büyük en kutlu armağandır. Bu kutlu armağanı bu günümüzü ve geleceğimizi aydınlatan parıltısıyla bir egemenlik tacı olarak başlarımıza konduran Cumhuriyet kahramanlarına Başta Cumhuriyetimizin kurucu lideri ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah, siyaset ve mücadele arkadaşlarını, nice isimsiz kahramanlarımızı saygı, minnet, şükranla ve rahmet ile anıyoruz.  " şeklinde konuştu. Kaymakam Şahiner’in konuşmasının ardından Fatih Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayça Özsoy ve Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Öğrencisi Mutlu Kocaözlen tarafından günün anlam ve önemini içeren şiirler okundu. Öğrenciler tarafından Türkiye sınırları ile Atatürk imzası oluşturulurken, vatandaşlar ayakta alkışladı. Öte yandan Türk Hava Kurumu tarafından paramotor ile gökyüzünde Atatürk posteri ve Türk Bayrağı dalgalandırıldı.

Necdet Bardak’a Yoğun İlgi

Cumhuriyetin ilanının anlatıldığı gösterilerde Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken Necdet Bardak at üstünde stada gelince Ankaralı Seymenler tarafından karşılanışı canlandırıldı. Atatürk’ün kadına verdiği değer şiirsel dille anlatılırken, Fethiye Dağların Sultanları Kadınlar Halk Oyunları ekibi gösterisi gerçekleştirildi. Ardından Necdet Bardak, Atatürk’ün çok sevdiği Sarı Zeybek oyununu canlandırdı. Fethiye’deki kutlamada yüzlerce kırmızı balon final anında gökyüzüne bırakılırken, dev Türk Bayrakları açıldı. “Türkiye Türk’tür, Türk kalacak” şeklinde tezahüratta bulunuldu. Törende İlk, orta ve lise öğrencileri tarafından Cumhuriyetin ilanı gösterisi ile halk oyunları gösterisi sunuldu. Kutlamalar Fethiye Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Bayraklar ve Flamalar ile okullar ve ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarıyla katıldığı geçit töreni ile son buldu.