Türkiye - Gündem Kaynak: (İHA) 14.12.2016 14:29 Güncelleme: 14.12.2016 15:04

Fırtına seraları vurdu

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde gece başlayan ve hızı saatte 60 kilometreye ulaşan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Koru, Ekmel, Beyrebucak ve Pazarcı Mahallerinde bulunan seralarda zarar meydana geldi...
Fırtına seraları vurdu
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde gece başlayan ve hızı saatte 60 kilometreye ulaşan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Koru, Ekmel, Beyrebucak ve Pazarcı Mahallerinde bulunan seralarda zarar meydana geldi.

Sabah erken saatlerde serasını incelemeye gelen Ekmel Mahallesinde çiftçilik yapan Bahattin Uygun, zararının büyük olduğunu söyledi. Uygun, "Fırtına naylonları hep attı. Çilek zarar gördü. Ufak seralarda daha büyük zarar var. Biran önce fırtınanın dinmesini bekliyoruz. Ayakta durmak bile zor. Arabayı bile yolda giderken sarsıyor. Zararı şuan için tespit etmek zor" dedi.

4 dönüm arsa kiralayarak çilek eken Ayşe Başpınar, aylarca verdiği emeğinin gözlerinin önünde uçup gitmesinin üzüntüsünü yaşadı. Sabah erkenden tarlaya koşan Ayşe Başpınar, sera naylonlarının uçuşunu izlemekle yetindi. Çilek tarlasının naylonlarını, demirini yeni aldıklarını ve henüz borçlarını ödeyemediklerini söyleyen Başpınar, "Burayı yeni yapmıştık. Naylonu demiri yeni almıştık. Bahçenin son hali göründüğü gibi. Naylona bile sadece 6 bin lira vermiştik. İşçi yevmiyesi, demiri, fidesi filan dersek 12-15 bin lira zararımız var. Ne yapabiliriz bilmiyorum" diye konuştu.

Ayşe Başpınar’ın eşi Hasan Başpınar ise ürünün de donmasıyla birlikte zararlarının kat kat artacağını söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ise hasar tespit çalışmalarına başladı. Müdürlük yetkilileri, 19 Aralık’a kadar hava sıcaklığının eksi 10’ları görebileceği yönünde meteorolojik veriler bulunduğunu hatırlatarak çiftçileri zirai dona karşı uyardı.