Vakıf Katılım web
Gayrimenkul 16.07.2019 03:00

FOLKART VEGA  FİYAT AVANTAJLARINI KORUYOR

İnşaat maliyetlerindeki ciddi artışa rağmen İzmir'in merkezindeki Folkart'ın Vega projesinde, lansman dönemindeki fiyat avantajları korunuyor.
FOLKART VEGA  FİYAT AVANTAJLARINI KORUYOR

Türkiye İtibar Akademisi’nce, en itibarlı markalardan biri seçilen Folkart, lansmanını 2018 yılında yaptığı yeni projesindeki çalışmaları sürdürüyor.

Folkart Vega’da yepyeni bir anlayış daha hayata geçiriliyor. Konut sahipleri evlerinin iç dizaynını; klasik, modern ve stil olarak 3 şekilde seçebilecekler.

İzmir’de kurulduğu günden bugüne kadar inşa ettiği yenilikçi ve çarpıcı yaşam alanları ile dikkat çeken Folkart’ın yeni projesi Folkart Vega’da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, 843 konut ile 53 ticari alandan oluşan Folkart Vega projesinde, konut fiyatlarında lansman avantajları korunuyor.

İnşaat maliyetlerini oluşturan kalemlerin yüzde 60’ı dövizdeki dalgalanmalardan etkilenirken, maliyetler ciddi oranda etkilendi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2018 yılının Ocak ayı ile 2019 yılının Nisan ayları arasındaki 16 aylık sürede, inşaat maliyetleri yüzde 32 oranında arttı.

İnşaat maliyetlerindeki bu artışa rağmen Folkart Vega projesinde lansman avantajları konut sahibi olmak isteyenlere sunulmaya devam ediliyor. Folkart Vega’da 2018 yılının sonbaharında açıklanan lansman fiyatlarındaki avantajlar da korunuyor. Gelecek için yüksek kazanç vadedilen Folkart Vega’da, zemin iyileştirme çalışmaları yapılırken, genel olarak “O-Cell Testi” olarak bilinen Çift Yönlü Statik Yükleme Testi gerçekleştirildi. İksa Sistemi için de çalışmaların sürdüğü Folkart Vega’da her gün çok sayıda iş makinası çalışıyor.

İZMİR KÖRFEZİ MANZARALI

Adını Lir takım yıldızındaki en parlak yıldızdan alan Folkart Vega, Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, 843 konut ile 53 ticari alandan oluşuyor. Folkart Yapı, 950 Milyon TL’lik yatırım değeriyle, adını en parlak yıldız VEGA’dan alan yeni projesini, İzmir’in en merkezi noktasında, Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, her noktada panoramik körfez manzarasına sahip bir konumlanma ile hayata geçiriyor.

Yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanan proje, tüm noktalarından denizi kucaklayacak şekilde konumlandırıldı. Şehrin ana akslarına çok yakın, Alsancak’ın yanı başında yer alan bu muhteşem proje, aynı zamanda İzmir’in en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyacak, yatırımına yeni başlanan Medicana International Hospital’in de komşusu konumunda olacak.

ÇOKTAN SEÇMELİ İÇ DİZAYN

Folkart Vega’da yepyeni bir anlayış daha hayata geçiriliyor. Konut sahipleri evlerinin iç dizaynını “Klasik”, “Modern” ve “Stil” olarak 3 şekilde seçebilecekler. Seçimler sonucunda evin salonu, mutfağı ve banyosu istenildiği gibi hazırlanacak. Ayrıca seçim kategorilerinde alt kategorilerde renk seçimleri de mevcut bulunuyor. İç dizaynında vestiyer, kapı, parke, mutfak ve banyo dolapları gibi malzemeler çeşitli şekillerde düzenlenecek.

ÖZEL PROJE

Proje 4 bloktan oluşuyor. En yüksek blok 136 metre yüksekliğinde ve 38 kattan meydana geliyor. Proje 20 bin 715 metrekarelik alanda yükselecek. Projenin 2021 yılının sonunda teslim edilmesi hedefleniyor.

Projede iki kule 17. ve 18. katlarda birbirine bağlanıyor. Bağlantı sosyal bir alan olarak değerlendirilirken, kullanıcılara kesintisiz muhteşem bir körfez manzarası sunuyor.

PLAJ KONSEPTİ

Proje keyifli aktivitelere ev sahipliği yapabilecek açık dinlenme ve oyun alanları sunarken, mimari ile hem malzeme hem de işlev olarak bütünleşiyor. Özellikle plaj konseptinde kumsala sahip bir açık havuz ve çocuk oyun alanları, kullanıcıların çok özel dikkatini çekecek. Folkart Vega, göz alabildiğine uzanan çok özel panoramik bir körfez manzarasına ve palmiye ağaçlarıyla süslü etkileyici peyzaj alanları ile 1+1, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1, 4+1 dubleks, 5+1 dubleks konutlardan oluşuyor.

ŞEHRİN EN ÖZEL HAVUZU

Yenilikçi tasarımı ve zarif siluetiyle öne çıkan Folkart Vega’da, “şehrin en özel havuzu” yer alıyor. Ayrıcalıklı özel bir uygulama ile denizde yüzme hissini bire bir yaşatan ve gerçek plaj kumuyla tasarlanan havuz, denizi ve bir plaj atmosferini Folkart Vega’ya taşıyor. Yine açık ve kapalı havuzları ise tatlı suyun keyfini çıkarabilecek, suların dinginliği ile bütünleşen alanlar yaratıyor. Ayrıca projede, Infınity Pool ile şehir merkezinde denize giriyormuş hissini yaşatılırken, sonsuz bir ufka kulaç atılması hedefleniyor.