Spor 25.05.2019 14:10 Güncelleme: 25.05.2019 14:10

Fransa toprakları Nadal'ın tarihine mi tanıklık edecek?

Nadallı, Djokovic ve Federerli sezonun ikinci Grand Slam'i Fransa Açık heyecanı yarın başlıyor.
Fransa toprakları Nadal'ın tarihine mi tanıklık edecek?

Fransa'da sezonun ikinci Grand Slam'i Roland Garros heyecanı yarın başlıyor. Yarın Federer, Tsitsipas, Cilic Nishikori, Pliskova, Svitolina, Muguruza ve Kerber gibi önemli isimler turnuvanın ilk gününde kortta olacak.

4 Slam içerisinde toprak kortta oynanan tek Grand Slam olan Fransa Açık bu yıl, Rafael Nadal'ın tarihe geçmek istediği, Djokovic üst üste 4. Grand Slam'ini kazanmak istediği, Federer'in 3 yıl sonra yeniden dönüş yaptığı ve Thiem ya da başka sürpriz bir ismin ilk Slam zaferini kazanmak istediği turnuva olarak müthiş bir heyecana sahne olacak.

12. KUPASINI KOVALAYACAK

11 kez Roland Garros'ta şampiyonluk yaşayan Rafael Nadal bu yıl Fransa topraklarına tarih yazmak için dönüş yapacak. İspanyol tenisçi, Avustralya Açık'ta 11 şampiyonluğu bulunan Margaret Court'u geçerek bir grand slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi olmaya çalışacak. Keza Rafa çokta formda gelmediği, toprak kortta sadece 1 şampiyonluk yaşayabildiği (Roma) bu yılda, Fransa'da çektiği kura ile birlikte turnuvanın en önemli favorisi durumunda. İlk turları elemelerden gelen rakipleriyle oynacak Nadal'ın kupa yolundaki en önemli rakibi yarı finaldeki muhtemel rakibi Roger Federer olacak. Rafa'yı finalde Djokovic, Thiem, Zverev ya da Del Potro gibi isimlerden birisi bekliyor.

DJOKOVİC'İN İŞİ ÇOK ZOR

Madrid'de şampiyon olan Roma Açık'ta ise finalde Rafael Nadal'a kaybeden Novak Djokovic'in ise 2. Fransa Açık zaferi yolu ise oldukça zorlu...Nole'nin 4. turda Coric ile başlayacak zorlu fikstürü, Fognini, Zverev, Del Potro ve Dominic Thiem gibi oldukça güçlü rakiplerle dolu. Dünya 1 numarasının finale çıktığı takdirde bile bu güçlü isimlerle oynayacağı maçlarda oldukça yıpranacağı düşünüldüğünde, Nadal'ın olası Djokovic eşleşmesinde büyük avantajlı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

ÜST ÜSTE 4. SLAM OLACAK MI?

Djokovic ayrıca 2018 Wimbledon, 2018 ABD Açık ve 2019 Avustralya Açık şampiyonluğunun ardından, Fransa'da da kazanıp 2015 Wimbledon, 2015 ABD Açık, 2016 Avustralya Açık, 2016 Fransa Açık'ta yakaladığı seriyi tekrarlamak istiyor.

Sırp raket, Don Budge (1938) ve Rod Laver (1962, 1969) gibi aynı yıl içinde olmasa da üst üste 4 grand slam turnuvası kazanan 3'üncü erkek tenisçi olarak yer alıyor.

FEDERER 2015'TEN SONRA İLK KEZ

2009 şampiyonluğunun ardından Fransa Açık'a 2015'ten beri ilk kez katılan Federer'in şu ana kadar oynadığı toprak turnuvalarındaki formu oldukça iyi. Ekselansları'nın final yolundaki en önemli maçı çeyrek finaldeki Stefonos Tsitsipas mücadelesi olacak. Keza Yunan raket Federer'i Avustralya Açık'ın 4. turunda mağlup etmişti. Tsitsipas ayrıca bu yıl Madrid Açık yarı finalinde Nadal'ı saf dışı bırakarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

KADINLARDA ADAY ÇOK

Kadınlarda ise son 2 Slam'i kazanan ve dünya 1 numarası koltğuna oturan Naomi Osaka ve geçtiğimiz yılın şampiyonu Simona Halep arasında büyük bir şampiyonluk yarışı yaşanacak.

Ancak kadınlar turnuvaları düşünüldüğünde turnuvanın favori ismi olarak sadece 2 tenisçiyi göstermek doğru olmaz. Keza en önemli şampiyonluk adaylarının ilk turda elenmesi pek de sürpriz olmaz. Bu yüzden bu ikilinin yanında Kvitova, Pliskova, Svitolina, Kerber, Mertens, Wozniacki, Stephens ve 24. Grand Slaşampiyonluğu için Fransa'da olan Serena Williams da şampiyonluk için önemli bir avantaja sahip.