Kültür Sanat 19.09.2021 08:13

GALATA KULESİ, GECE KİMLİĞİNE GREEN ŞİRKETLER GRUBU İLE KAVUŞTU!

Türkiye'de Gece Müzeciliği'ni başlatan ilk firma olan Green Şirketler Grubu, Galata Kulesi'nin Aydınlatma Projesi'ni hayata geçirdi.
GALATA KULESİ, GECE KİMLİĞİNE GREEN ŞİRKETLER GRUBU  İLE KAVUŞTU!

Kültür ve sanatın merkezi Beyoğlu Bölgesi’nde yer alan, İstanbul’daki konumu itibarı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin vazgeçilmez uğrak mekanı haline gelen ve Türkiye’nin en eski yapılarından Galata Kulesi, Green Şirketler Grubu tarafından Green Lighting ürünleri ile aydınlatıldı.

İstanbul için Galata Kulesi, kent silüeti içerisinde yüzyıllardır önemli bir rol oynamıştır. 5’inci yüzyılda Bizanslılar tarafından fener olarak inşa edilen ve13’üncü yüzyılda Cenevizliler tarafından Galata surlarına dahil edilen Galata Kulesi, İstanbul’un marka imajına önemli derecede katkı sağlıyor.

Galata Kulesi, Yeni Nesil Aydınlatma Projesi ile Green Şirketler Grubu tarafından aydınlatıldı

Galata Kulesi’nin dış cephe aydınlatma sistemi, uzun ve detaylı bir planlama, projelendirme sürecinden sonra estetik değerlerin önde olduğu, konumu ve bölgenin aydınlatma yapısı göz önünde tutularak özel ürünler üretilerek gerçekleştirildi. Kule gövdesi aydınlatmasında kullanılan Green Lighting ürünleri ile, klasik aydınlatma armatürlerine kıyasla %80’e varan enerji tasarrufu sağlandı. Green Lighting ürünleri ile aydınlatılan Galata Kulesi’nin ziyaretçi sayısı, yeni aydınlatması ile önemli ölçüde arttı.

Asırlardır hikayelerde anlatılan ve günümüze kadar gelen Galata Kulesi ile Kız Kulesi’nin birbirine kavuşamadıkları dillere destan olmuş aşkı, aydınlatma tasarımında da bir simge olarak yer aldı.

Kulenin külah penceresinde kullanılan armatürde Mors Alfabesi kullanılmıştır. Zaman zaman çakarak yanıp sönen ışıklar, Galata Kulesi’nin Kız Kulesi’ne bitmeyecek olan aşkının ifadesi olarak tasvir edilmektedir.

Green Şirketler Grubu, tarihi değerlerimizden biri olan Galata Kulesi ile Yeni Nesil Aydınlatma Projesi kapsamında geçmişimize ve yarınlarımıza ışık tutarak kültür turizmine ve ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyor.