Ekonomi 31.08.2016 16:55

Galataport'a 1 milyar 20 milyon avroluk finansman

Doğuş Grubu CEO'su Akhan "Galataport Projesi için konsorsiyumla sağlanan 1 milyar 20 milyon avro tutarındaki finansmanın imzasını bugün attık" dedi. YENİBİRLİK - Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, "Galataport Projesi için Ziraat Bankası,…
Galataport'a 1 milyar 20 milyon avroluk finansman

Doğuş Grubu CEO'su Akhan "Galataport Projesi için konsorsiyumla sağlanan 1 milyar 20 milyon avro tutarındaki finansmanın imzasını bugün attık" dedi.

YENİBİRLİK - Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, "Galataport Projesi için Ziraat Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Finansbank veTürkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) oluşturduğu konsorsiyumla sağlanan 1 milyar 20 milyon avro tutarındaki finansmanın imzasını bugün attık." dedi. Galataport Projesi finansman detaylarının paylaşıldığı toplantı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ev sahipliğinde, Bilgili Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) Hüseyin Aydın, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın, Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, TSKB Genel Müdürü Suat İnce ve Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda verilen bilgiye göre, Doğuş Holding A.Ş ve BLG Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret AŞ ortaklığında hayata geçirilen Galataport Projesinde Doğuş Holding'in yüzde 81 ortaklık payı bulunuyor. Şu anda halkın kullanımına kapalı olan ancak proje bitiminde tamamen halka açılacak sahil şeridini de kapsayan Galataport'un 2018'in son çeyreğinde tamamlanması hedeflenirken, inşaat çalışmaları bu yıl hız kazanacak.