Kültür Sanat 21.11.2019 00:31 Güncelleme: 20.11.2019 19:25

GALERİ SELVİN & HARMONYHIP'de "Anılar'dan, Sanat'tan, An'dan"

40 yılı aşkın dostluklarıyla Zülfü Livaneli ve Hanefi Yeter "Anılar'dan, Sanat'tan, An'dan" sohbetiyle sanatseverleri ve koleksiyonerleri bir araya getirdi.
GALERİ SELVİN & HARMONYHIP'de "Anılar'dan, Sanat'tan, An'dan"

Galeri Selvin&Harmonyhip birlikteliğiyle 13 Kasım'da Abdi İpekçi Caddesi No:45 Nişantaşı adresinde açılan Hanefi Yeter'in "Döngü" isimli Resim ve Heykel sergisi bu kültür ve sanat sohbetine eşlik etti.

Nişantaşı’na farklı bir soluk getiren Galeri Selvin’de "Anılar'dan, Sanat'tan, An'dan"Söyleşilerinin ilki Zülfü Livaneli ve Hanefi Yeter ile başladı. Bundan böyle sürekliliği olacak olan bu söyleşiler farklı isim ve dostluklarla devam edecek.

Ekin Namlıcı Cirmene, Mine Namlıcı, Selvin Gafuroğlu ve Hüsamettin Namlıcı tarafından kurulan Galeri Selvin&Harmonyhip birlikteliğiyle Nişantaşı Abdi İpekçi’de açılışı yapılan sergiye ilgi oldukça büyüktü. Sanatçının farklı alanlarda yaptığı çalışmalar izleyiciler tarafından merakla izlendi, incelendi. Sergiye konu olan çalışmalar büyük beğeni topladı.

Zülfü Livaneli ve Hanefi Yeter’in 1975 yılında Almanya’da tanışmalarıyla başladı dostlukları daha sonra yurda dönünce burda da devam etti. Ve bu 40 yılı aşkın sürede yaşadıkları, paylaştıkları gecenin sohbetini oldukça ilginç hale getirdi. Açılışa katılanlar büyük merak ve ilgiyle dinlediler bu sohbeti. Zaman zaman hüzünlü, bazen şaşkın, bazen tebessüm ve zaman zaman kahkahalarla süslendi sohbet.

Gangan Mutfak’ın nefis atıştırmalıklarıyla başlayan kokteyl oldukça kalabalıktı. Daha sonra sanatçı Hanefi Yeter’in çalışmaları gezildi, çok çarpıcı eserlerin yer aldığı sergi ilgiyle izlendi, büyük beğeni topladı.Ve gece 40 yılı aşan dostluklarının o özel yaşanılan paylaşılan “an”ların sohbetiyle devam etti.

Yaşanılanlar, paylaşılanlar üzerine yapılan sohbette aynı zamanda sanat ve sanatçı üzerine, yaratıcılık, ego ve de insan olgusu da çokça geçti sohbette. Sohbette ayrıca Özay Gönlüm, Aşık Veysel, Orhan Pamuk gibi usta isimlerden de söz edildi.Akıcı bir anlatımla geçen bu sohbeti İzleyenler bir saati aşan süre soluksuz izlediler.

Livaneli’nin yakın dostu gazeteci, belgeselci Nebil Özgentürk de sohbeti izleyenler arasındaydı.Konuklar arasında Nurcan-Turgay Artam, Reyhan-Hasan Özgöbek, Nilüfer Yılmaz, Asuman Tümer, Nebil Özgentürk, Mustafa Taviloğlu gibi isimler vardı. Geceye bir çok tanınmış sima, iş dünyası insanları ve sanatseverler katıldı.

Hanefi Yeter’in sergisi Galeri Selvin&Harmonyhip’te 13 Aralık’a kadar devam edecek.ARSLAN GÜVEN