Vakıf Katılım web
Spor 18.08.2018 22:03

Gaziantep Basketbol Transfer Çalışmalarını Tamamladı

Gaziantep Basketbol'un genel menajeri Boray Dai, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.
Gaziantep Basketbol Transfer Çalışmalarını Tamamladı

Dai, yaptığı açıklamada, sezon öncesinde 5 yabancı oyuncu ve 2 de genç ismi kadrolarına kattıklarını söyledi.

Geçen seneki kadrolarını da büyük oranda koruduklarını ifade eden Dai, "Transfer çalışmalarımızı şu an için tamamladık. Artık lige odaklanacağız." diye konuştu.

Dai, bu sezon daha mütevazi bir kadroyla mücadele edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Geçen seneye göre bütçemizi daha da kıstık. Malum ülkemizdeki yaşanan ekonomik durum nedeniyle. Biz zaten misyonumuzu da biraz değiştirdik. Amaç altyapıya yatırım, araç olarak da A takımımızı kullanacağız. Bu lig Avrupa'nın en değerli liglerinden birisi. Biz de bu ligdeyiz. Bizim için önemli olan kalıcı olup, altyapıdan her sene oyuncu çıkarabilmek. Yani her sene ortalama 2 oyuncumuzu A takıma taşımak istiyoruz. Bunun için çalışacağız artık. Çok paralar harcayıp büyük hedefler de koymayacağız. Koşan, mücadele eden, kimyası düzgün takım kurarak üst sıralarda yer almaya çalışacağız."

Potanın Şahinleri, yeni sezon öncesi dış transferde; Sarunas Vasiliauskas, Shaquielle McKissic, Phil Greene, Yunus Çankaya, Doğan Şenli, Delroy James ve Tonye Jekiri'yi kadrosuna katarken, geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan isimlerden; Orhan Hacıyeva, Can Uğur Öğüt, Murat Göktaş ve Kadir Bayram'ı da yeni sezon öncesi kadrosunda tutmuştu.