Türkiye - Gündem 16.10.2016 00:00 Güncelleme: 17.10.2016 02:17

Gaziantep'te yakalanacağını anlayan terörist kendini patlattı: 3 şehit

Gaziantep'te güvenlik güçlerinin bir eve operasyonu sırasında yakalanacağını anlayan terör örgütü üyesi kendisini patlattı. Vali Yerlikaya, 3 polisin şehit düştüğünü, 5'i polis 9 kişinin yaralandığını açıkladı.
Gaziantep'te yakalanacağını anlayan terörist kendini patlattı: 3 şehit

YENİBİRLİK - Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristler, kendilerini patlattı. Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'ndeki bir evde teröristlerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ üyeleri kendilerini patlattı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında, yakalanacağını anlayan canlı bombanın kendini patlattığını belirterek, "Bu esnada özel harekatçı ve bomba ekibimizden 3 polis kardeşimiz şehit oldu. 5 kardeşimiz ve 4 vatandaşımız da yaralandı. Ben öncelikle kahraman şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Dereceleri ala olsun. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hastanede tedavileri süren gazi kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. 4 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum." dedi. 

Bilgisayar kasası ve hard diskler inceleniyor

Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın meydana geldiği evde bulunan bilgisayar kasası ve hard diskleri incelemeye aldı. Polis ekiplerinin, patlamanın olduğu bölgede incelemeleri sürüyor.

İkinci operasyon sırasında patlama sesi duyuldu

Şahinbey ilçesine bağlı Beşyüzevler Mahallesi'nde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine sabah gerçekleştirdikleri operasyonun ardından görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlamanın ardından teröristi yakalamak için çalışma başlattı. Şehitkamil ilçesindeki bir binada teröristin izine rastlayan ekipler, operasyona başladı. Özel harekat ekiplerinin katıldığı operasyonun yapıldığı binadan patlama sesi duyuldu. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.