Magazin 18.10.2021 04:58

GAZİNO KÜLTÜRÜ "YENİ"DEN CANLANIYOR

Özlenen gazino kültürünü yeniden yaşatmaya hedefleyen Yeni Gazino, Türk müziğinin sevilen ismi Selami Şahin ve Işın Karaca ile Ağaoğlu Maslak 1453'te kapılarını açtı.
GAZİNO KÜLTÜRÜ

Sahne öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen ikili, gazino kültürünün yeniden yükselişe geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gördüğünüz gibi eski ve yeni bir arada diyen Işın Karaca; “Dünden bugüne baktığımızda, müziğin ve eğlencenin doruğa çıktığı dönemin eskide kaldığını gördük. Gerçekten eğlence sektörü dediğimiz kavram inanılmaz derecede bozuldu. Yeni Gazino da bu mantıkla hareket ederek böyle bir mekanı hayata geçirdi. Biraz sil baştan, eğlenceye yeniden başlayalım düşüncesi var. İyi solistler, çok kaliteli müzik, kaliteli yemek. İnsanların gelip eğlenebileceği harika bir mekan. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

“ESKİ GAZİNO KÜLTÜRÜNE DÖNMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Selami Şahin ise, "Eski gazino kültüründen bahseden Selami Şahin ise, “Eskiden gazinolar çok güzeldi. Haftanın 7 günü 9 konser verirdik bunların iki günü de kadınlar matinesi şeklindeydi. O günleri yaşadım ben. Bütün gazinolarda müzik yaptım. O geceler başkaydı. Şimdi o günlere tekrar dönmeye çalışıyoruz. Bu akşam da Yeni Gazino’da bunu görüyorum. Ayağımız uğurlu geldi içerisi tıklım tıklım” dedi.

Röportajın ardından sahneye çıkan Işın Karaca, Türk müziğinin en nadide eserlerinden özel olarak seçtiği parçaları ve Tolga Çam tarafından hazırlanan sahne kıyafetiyle büyük beğeni toplarken, Selami Şahin ise Seninle Başım Dertte, Alışmak Sevmekten Zor, Nerde Akşam Orda Sabah, Boşvere Boşvere gibi şarkılarıyla açılış gecesinde nostaljik bir rüzgar estirdi.

İlerleyen dakikalarda Ahmet Selçuk İlkan ile yaptığı düet ile seyirci karşısında sürprize imza atan Selami Şahin, usta müzisyen ile Gözler Kalbin Aynasıdır şarkısını birlikte seslendirdi.

Gecenin sonunda ise sahneye çıkan Selami Şahin ve Işın Karaca ikilisi, Yalan ve Ben Sevdalı Sen Belalı şarkıları ile düet yaparak, mekanı dolduran müzikseverlerden ayakta alkış aldı.

Oryantal Didem’in sahne şovuyla renklenen gecede, Ali Ağaoğlu, Adnan Kılıç ve Barış – Ilgın Dalan gibi ünlü isimler yer aldı.