Vakıf Katılım web
Sağlık 06.07.2018 03:00

Gelin Adayları Ortodontikle Estetik Görünüme Kavuşuyor

Gelin-damat adaylarının düğünlerinde rahatça gülümsemek adına ortodontik tedaviye başlamayı ertelediğini veya tedaviye ara verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yasin Erdem Akgül, yeni nesil tedavi yöntemi şeffaf apareyler ile bu sorunun artık çözüldüğünü belirtti.
Gelin Adayları Ortodontikle Estetik Görünüme Kavuşuyor

Düğün sezonunun başladığı şu günlerde; tüm gelin ve damat adaylarının aklında aynı soru var. Acaba düğün günü nasıl görüneceğim? Birçok gelin-damat adayının düğün öncesinde, rahatlıkla gülümsemek adına ortodontik tedaviye başlamayı ertelediğini veya tedaviye ara verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yasin Erdem Akgül, “Günümüzde çiftler mükemmel bir düğün için tüm detayları en ince ayrıntısına kadar planlıyor. Bu detaylar arasında gelin-damat adayının nasıl görüneceği de önemli bir yer tutuyor. Nişan veya düğününde gülüşü güzel çıkmayacağı için birçok kişi ortodontik tedaviye başlamayı ya erteliyor ya da tedavisine ara veriyor. Bu durum diş sağlığı için büyük bir tehlike barındırıyor” dedi.

“Düğün öncesinde apareylerinizi çıkartıp, rahatça gülümseyin!”

Gelin-damat adaylarının metal diş telleri gibi estetik anlamda rahatsızlık veren ürünler kullanmayı tercih etmediğini belirten Dr. Akgül, “Uyguladığımız yeni nesil ortodontik tedavi yöntemi şeffaf apareyler (Orthero) ile tüm gelin ve damat adayları artık rahatlıkla ortodonti tedavisine başlayabiliyor. Şeffaf apareyler takıp-çıkarılabilen ürünler olduğu için de gelin-damat adayları düğün öncesinde apareylerini çıkartıp, düğün boyunca rahatça gülümsüyor. Düğün sonrasında ise yeniden apareylerini takıp, ortodontik tedavilerine kaldıkları yerden devam ediyor” diye konuştu.

3-4 ayda tedavi fırsatı!

Şeffaf apareylerin görünmez, hijyenik ve hızlı sonuç veren ürünler olduğunun altını çizen Dr. Akgül, “Şeffaf apareyler herhangi bir tel veya metal parçası olmadığı için ağız içini tahriş etmez, hastalara rahatsızlık vermez. Aynı zamanda oldukça estetik görünür. Şeffaf aparey tedavisi basit çapraşıklık vakalarında 3-4 ay içerisinde tamamlanır” dedi.
Dr. Akgül, “Şeffaf apareyler, diş telleriyle karşılaştırıldığında ağız hijyeninin sağlanması açısından da avantajlıdır. Kişi apareylerini çıkartıp rahatlıkla dişlerini fırçalayabilir, ağız bakımını kusursuz bir şekilde yapabilir. Diş tellerinde olduğu gibi dişleri arasında kalan yemek artıklarıyla uğraşmak durumunda kalmaz” şeklinde konuştu.