Güncel - Yaşam 03.11.2018 08:52

Girlevik Şelalesi'nden Sonbahar Manzaraları

Erzincan'da doğal güzelliğiyle öne çıkan ve her mevsim ayrı bir güzellik sunan Girlevik şelalesi, sonbaharın doğada oluşturduğu renkleriyle ziyaretçilerine ayrı bir güzellik sunuyor.
Girlevik Şelalesi'nden Sonbahar Manzaraları

Erzincan'da doğal güzelliğiyle öne çıkan Girlevik şelalesi, sonbaharda da ziyaretçilerini büyülüyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Kalecik köyündeki 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor.

Yazın serin havası ve çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle, kışın ise metrelerce yükseklikteki buz sarkıtlarıyla ziyaretçilerini cezbeden şelale hazan mevsiminin yaşandığı şu sıralarda misafirlerini sararan yapraklarla kaplı doğasıyla ağırlıyor.

Sonbaharda ağaçların ve çevresindeki bitkilerin sararmasıyla ayrı bir güzelliğe bürünen şelale, 40 metreden dökülen sularıyla seyrine doyum olmayan görüntü oluşturuyor.

Şelalenin bu manzarasında fotoğraf çektirmek ya da özçekim yapmak için bölgeye gelen ziyaretçiler, eşsiz güzelliğin tadını çıkarıyor.

 

Girlevik Şelalesi'nin ziyaretçilerinden Emrah Taşcı,  yaptığı açıklamada, eşsiz manzaranın Allah'ın varlığının en büyük delili olduğunu söyledi.

Şelalenin doğal güzelliğine vurgu yapan Taşcı, "Burası çok güzel bir yer. Erzincan'da görülecek önemli yerlerden biri burası." dedi.

"Her mevsim ayrı bir güzelliği ve özelliği var"

Ziyaretçilerden Yeşil Gazioğlu da İstanbul'dan doğal güzelliğini görmek için şelaleye geldiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burası için aslında söylenecek çok şey var, gelip görmek gerekir. Her mevsim ayrı bir güzelliği ve özelliği var. İstanbul'dan geldim ve burayı görmeden geçemedim. Değişen mevsimlerle burasının da doğası değişiyor ama her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor."

Rusya'dan gelerek şelaleyi ziyaret ettiğini anlatan Tatyana Taşcı da bölgenin inanılmaz güzelliğe sahip olduğunu söyleyerek, doğal güzelliklere hayran kaldığını aktardı.