Magazin 07.08.2022 04:49

Gitar Virtüözü Barış Bölükbaşı'dan Türk Pop Müziğinin Duayen İsmi İsmail Soyberk'e Saygı Albümü

Gitarist-besteci-şarkıcı-söz yazarı Barış Bölükbaşı , profesyonel müzisyen olarak Türk pop-rock müzik sahnesinde yer almasının yanı sıra, 2003 yılında İsmail Soyberk, Mert Topel ve Bülent Ay ile birlikte 'Fenomen' caz-rock-fusion grubunu kurdu.
Gitar Virtüözü Barış Bölükbaşı'dan Türk Pop Müziğinin Duayen İsmi İsmail Soyberk'e Saygı Albümü

Fenomen'in ilk albümü 2006'da Kalan Müzik'ten çıktı. 15 yıl sonra Lin Records’dan çıkan ikinci albüm 'Bridges', klavyede Nevzat Yılmaz ve saksofonda Çağdaş Oruç değişiklikleriyle kayıtlara geçti.

İsmail Soyberk'in Bas Gitardaki Son Kaytları...

Peace’s Retrospective/ Fenomen albümünün kayıt aşaması 2019 yılına uzanıyor. Gitar bestelerini solo albüm olarak kaydetmek için stüdyoya giren Barış Bölükbaşı; davul, bas, perküsyon ve gitarları kaydettikten hemen sonra pandeminin patlak vermesi sebebiyle seansları erteledi. 2021 yılında Türk pop müzik tarihinin dünya çapında müzisyenlerinden biri olan İsmail Soyberk'in üzücü vefatından sonra projeyi kendisinin anısına yeniden başlattı. Usta ses mühendisi Levent Büyük'ün katkılarıyla mix-mastering aşaması tamamlanan albüm Barış Bölükbaşı ve Fenomen grup soundunun bir karışımı olarak müzikseverlerin beğenisine sunuldu. 80'li ve 90'lı yıllarda çok sayıda albümde stüdyo basçılığı yapan müzik dünyasının en iyi bas gitaristlerinden olan Soyberk'in anısına atfedilen bu albüm için Bölükbaşı; "İsmail Soyberk'in bas gitarda son kayıtları olduğu için bu albüm bizim için ve onun ruhu için çok şey ifade ediyor" dedi.