Magazin 22.05.2020 03:00

Gitar Virtüözü Türker Otcu'dan Esmeray'a Saygı Duruşu

Geçtiğimiz yıl Dünya Tiyatro Günü'nde Nilgün Belgün ile birlikte seslendirdiği "Sanat Varsa Hayat Var" projesiyle adından söz ettiren enstrümanist ve şarkıcı Türker Otcu, ikinci solo çalışması "Unutama Beni" ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor.
Gitar Virtüözü Türker Otcu'dan Esmeray'a Saygı Duruşu

Esmeray'ın unutulmaz yorumuyla hafızalarımıza kazınan ve tüm Türkiye'nin kalbinde özel bir yere sahip "Unutama Beni" şarkısını yeniden yorumlayan müzisyen; şarkıya kattığı yepyeni enerji ve yorum ile dikkat çekiyor.

Uzun yıllar Amerika'da yaşayan ve sıkı bir rock müzik tutkunu olan Türker Otcu, daha önce de Fikret Kızılok'un Zaman Zaman şarkısını cayır cayır rock gitarlar, funky tınılar, blues'vari vokaller ile yepyeni bir versiyonunu yayınlamıştı.

Türker Otcu rock müziğin genç nesil tarafından sahiplenilmesi ile ilgili olarak; "rock müzik bazıları için sadece sert bir müzik tarzı, bazıları içinse bir hayat stilidir. Son yıllarda popüler rock müzik grupları ve solistlerinin pek fazla yeni üretimde bulunmasının sebebi rock müzik dinleyicisinin müziğimizdeki öz arayışından kaynaklanması olabilir. diyor. Bugünlerde yalnızca Kadıköy, Ankara ve Eskişehir'in underground noktalarına sıkışmış gibi görünen rock müziğinin yeniden hak ettiği yeri bulması gerektiğini düşündüğünü sözlerini ekliyor.