Magazin 22.09.2021 04:56

"Göksel beyin hayalinin gerçekleştirmesine vesile olduk"

Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak amacıyla çekilen 'Sadan Hanım' belgesel sinema filmi 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde sinema seyircisiyle buluştu.
"Göksel beyin hayalinin gerçekleştirmesine vesile olduk"

Gerçek bir kişinin ilk kez teşhis konulduktan ölümüne kadar geçen 5 yıllık süredeki evrelerini de içerdiği ‘Sadan Hanım’ adlı belgesel sinema filmine konu oldu. Yönetmen Göksel Gülensoy’un, filmde Sadan Ünüvar’ı, o ölmeden 4 yıl önce kendisiyle tanışan Canan Ergüder canlandırdı. Askeri ataşe olan eşi Ziyaeddin Ünüvar’ı ise Kenan Ece oynadı.

'Sadan Hanım' filminin galası önceki akşam Altunizade'de ki Capitol AVM'de ki Cineplex'te gerçekleşti. Galaya Canan Ergüder'i Menajerimi Ara dizisinde ki rol arkadaşları Ahsen Eroğlu, Serhat Teoman, Nazlı Senem Ünal ve Deniz Can Aktaş yalnız bırakmadı.

Filmde eşi Kenan Ece ile başrolde oynayan Canan Ergüder geçirdiği sıkıntılı günler için, "İyiyim gayet iyiyim toparlıyorum. Zor bir süreçti. En azından dış tedaviye yönelik tedavim bitmek üzere. Kemoterapi bitti, radyoterapi kaldı" diyerek süreci anlattı. Sadan Hanım filminin kendisi için çok özel olduğunu, "Bu çok özel bir proje 2016'dan beri hayatımda olan bir proje. 2016'da ben Sadan hanımın kendisiyle tanıştım. 2019'da çekimler gerçekleşti. Kenan'da daha sonrasında dahil oldu. O zaten hayat partnerim. Tiyatro olsun başka şeyler olsun bir çok şeyde beraber oynadık" sözleriye anlattı. Muhabirlerin yeni sezonda sizi ekranlarda görebilecek miyiz? sorusuna ise, "Yeni sezon için çalışmaya başlamaya, hazır olmaya çalışacağım" diye yanıt verdi. Eşi Kenan Ece ise, "Ben son anda dahil oldum, Canan vesile oldu. Yönetmenimiz Göksel beyin hayalinin gerçekleştirmesine vesile olduk. Gençlik resimlerini gördüm Sadan hanımın gerçekten benziyorlar" diyerek film hakkında konuştu.

Menajerimi Ara dizisinde gösterdiği performansla adından söz ettiren Nazlı Senem Ünal, dizide ki ekibiyle objektiflere poz verdi. Ünal, "Aslında ekip olarak gelmedik, hepimiz birbirimizden habersiz burada toplandık. Canan Ergüder çok büyük değer, onu beyazperdede görmek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu. 'Burçlar' adlı sinema filminde başrol oynayacak olan Nazlı Senem Ünal, "Yönetmenimiz Kerem Çakıroğlu romantik komedi tarzında bir hikayemiz var. Baş kadın karakteri canlandıracağım" dedi.

Menajerimi Ara dizisinin sevilen oyuncusu Ahsen Eroğlu, "Uzun zaman sonra ayağa kalktı ve ilk projesi ilk kez dışarı çıkıyor diyebiliriz. Film hakkında çok az bilgi sahibiyim. Ama Canan Ergüder olması yetiyor" dedi. Yeni sezonda ekranlarda olacağını söyleyen Eroğlu, "Yeni bir proje olacak ama zamana ihtiyacım var. Duyuramıyorum malesef, netleşince duyurulacak" sözleriyle ser verip sır vermedi.