Güncel - Yaşam 10.08.2018 12:50

Gölbaşı Belediyesi Kültür Gezilerine Devam Ediyor

Gölbaşı Belediyesi, düzenli olarak gerçekleştirdiği kültür gezilerine  devam ediyor.
Gölbaşı Belediyesi Kültür Gezilerine Devam Ediyor

Gölbaşı Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği kültür gezilerinde Beypazarı, Nallıhan, Sakarya Taraklı, Bolu Göynük gezildi. 6  Ağustos itibariyle her gün bir otobüs Gölbaşılı’nın gittiği “Beypazarı,Nallıhan,Sakarya Taraklı, Bolu Göynük” günü birlik gezi programına şuana kadar  1342 Gölbaşılı katıldı.

Gölbaşı Belediyesi’nin kültür gezisine katılan vatandaşlar,  gezinin ilk durağı olan Beypazarı’nda, 160 kuş türüne ev sahipliği yapan İnözü Vadisi’nin doğal güzelliklerini ve eşşiz manzarasını gezdi. Vatandaşlar daha sonra Beypazarı Kent Tarihi Müzesi, 400 metre yükseklikteki Hıdırlık Tepesi’ndeki seyir terasından tarihi camileri ve restore edilerek yenilenmiş evleri izlediler.

Beypazarı’ndan  gezinin ikinci durağı olan Bolu Göynük’e geçen kültür gezisi kafilesi, burada nehir, orman, dağ manzaralarının içinden geçerek, Akşemseddin Hazretleri ile oğullarından Emrullah ve Sadullah Çelebilerin kabirlerinin bulunduğu Gazi Süleyman Paşa Camisi’ni gezdi. Gezinin üçüncü durağı olan Sakarya Taraklı’da, Taraklı Kültür Evi, Yunus Paşa Camii’ni gezen Gölbaşı Belediyesi’nin kültür gezisi kafilesi daha sonra gezinin dördüncü ve son ayağı olan Nallıhan’a ulaştı.Nallıhan’da,  Ayhan Sümer Kültür Evi ve Nasuh Paşa Camii’ni ziyaret eden kültür kafilesi Nallıhan’da şehir turu yaparak Gölbaşı’na döndü.Gezi boyunca bol bol hatıra fotoğrafı çekilen ve sevdiklerine hediyelik eşyalar alan vatandaşlar Gölbaşı Belediyesi’nin düzenleği kültür gezilerinden memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, tüm Gölbaşılıları Gölbaşı Belediyesi^nin düzenlediği gezi programlarına davet ederek “Hemşehrilerimiz için düzenlediğimiz bu güzel geziye bütün Gölbaşılıları davet ediyorum. Bu güzel gezide Ankara,Sakarya ve Bolu’da yer alan tarihi ve doğal güzellliklerini vatandaşlarımıza tanıtma fırsatı sağlamış olacağız.Ayrıca bu tarz gezilerle vatandaşlarımızı günlük hayatın stresindenbir nebze olsun kurtarmış olacağız’ dedi.