Spor 04.06.2018 11:52 Güncelleme: 04.06.2018 11:55

Golden State Şampiyonluk Yolunu Yarıladı

NBA Finalleri'nde Golden State Warriors, serinin ikinci müsabakasında Cleveland Cavaliers'ı 122-103 mağlup etti.
Golden State Şampiyonluk Yolunu Yarıladı

Maça hızlı başlayan Golden State Warriors, 4 dakika dolmadan hücumda bulduğu 7 şutta da isabet kaydetti ve rakibine karşı 9 sayılık bir üstünlük kurdu. Cleveland Cavaliers, savunmada reaksiyon vermekte zorluk çekti ve başantrenör Tyronn Lue erken bir mola aldı. Cavaliers, mola dönüşünde J.R. Smith ve George Hill ile etkili olmaya başladı. Ohio ekibi, LeBron James'in de devreye girmesiyle farkı 2 sayıya kadar düşürse de, muazzam bir hücum performansı sergileyen Warriors, ilk 12 dakikayı 32-28 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de etkili hücumunu sürdüren Oakland ekibi, Kevin Durant, Klay Thompson, Shaun Livingston ve Stephen Curry ile bulduğu basketlerle, 6 dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı. Cavs, George Hill ve LeBron James ile yeniden toparlanmaya çalışsa da, Stephen Curry ve Kevin Durant'in basketleriyle farkı açan Golden State Warriors, devre arasına 59-46'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte özellikle Kevin Love ile etkili olan Cleveland karşısında Klay Thompson ve Kevin Durant ikilsiyle oyunun kontrolünü elinde tutan Golden State Warriors, son 12 dakikaya 90-80 önde girdi. Çeyreğin sonunda, Cleveland benchinden Kendrick Perkins, Stephen Curry ile sözlü bir tartışma yaşadı. İkili arasında gerginlik büyümeden sona erdi. Maçın başından itibaren üstünlüğü bırakmayan Warriors, karşılaşmayı 122-103 kazandı.

TARİHİ PERFORMANSLAR

Seride 2-0 öne geçen Golden State Warriors'ta Stephen Curry, 33 sayı, 8 asist ve 7 ribaundla oynarken, kaydettiği 9 isabetli dış atışla, NBA Final Serisi'nin bir maçında en çok 3 sayılık basket atan oyuncusu oldu. Oakland ekibinde Kevin Durant, karşılaşmayı 26 sayı, 9 ribaund ve 7 asistle tamamlarken, 20 sayı kaydeden Klay Thompson, 3 sayı çizgisinin gerisinden attığı üç basketle, finallerde en çok dış atış isabeti kaydeden üçüncü oyuncu oldu. Cleveland'da LeBron James, 29 sayı,13 asist ve 9 ribaundla oynayıp, finallerin en çok sayı kaydeden ikinci oyuncu olmasına karşın, takımına galibiyeti getiremedi. Milli basketbolcu Cedi Osman ise, finallerde ilk kez süre alırken, 4 dakikada 2 sayı ve 1 ribaund kaydetti.