Kültür Sanat 28.01.2023 17:53

GÖRKEM AĞAR 'DÖK ZÜLFÜNÜ MEYDANA GEL'

Sanatına ideallerini ve hikayelerini yansıtmaya çalışan genç piyanist, besteci ve aranjör Görkem Ağar, Garaj Müzik etiketli yeni teklisi 'Dök Zülfünü Meydana Gel'i dijital müzik platformlarında yayımladı.
GÖRKEM AĞAR 'DÖK ZÜLFÜNÜ MEYDANA GEL'

Tamburi Cemil Bey bestesi, sanat müziğimizin güzide eserlerinden Dök Zülfünü Meydana Gel’in piyano ve elektroniklerden oluşan düzenlemesinin video klibi eski bir türk filminin görüntülerinden oluşuyor.

BİYOGRAFİ

Lyon (FR) ve İstanbul (TR)'de yaşayan besteci ve piyanist Görkem Ağar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Piyano Performansı ve İTÜ MİAM'da Müzik Kompozisyonu okudu. Kendi bestelerini ve düzenlemelerini anlatılı-konser tarzında seslendirdiği onlarca konser verdi. Bu konserler Türkiye, Brezilya ve Fransa'da gerçekleşti. Besteleri deneysel elektronik müzikten senfonik film müziklerine dek uzanan geniş bir yelpazede yer almaktadır. Eserleri ile TRT radyolarına da konuk olan Ağar’ın, 2019’un Mart ayında piyano besteleri ve düzenlemelerinden oluşan ilk albümü “Evde” yayınlandı. 2020'de ilk elektroakustik müzik parçası “Roma” ve solo piyano EP'si “Time” yayınlandı. Bunların yanında Gent Kraliyet Konservatuarı'nda (KASK) ve Lyon Ulusal Yüksek Konservatuarında (CNSMD Lyon) film müziği besteciliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Müziklerini bestelediği kısa film “Night by Night'' 2021 Gent Film Festivali'ne seçildi ve otoriteler tarafından çok iyi eleştiriler aldı. 2022 Marsilya Müzik ve Sinema festivalinde sessiz filmler için bir sinekonser besteleyip seslendirdi. Ağar solo projelerinin yanı sıra filmler, animasyonlar, video oyunları ve diğer disiplinlerarası projeler için müzik üretmeye devam etmektedir.