Türkiye - Gündem 30.03.2016 12:40

'Gözaltına alınırken bilgisayarını pencereden attı'

İzmir merkezli 7 ilde FETÖ/PDY soruşturmasında kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 27 kişiden 13'ünün yakalandığı 2'sinin cezaevinde olduğu bildirildi. YENİBİRLİK - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Fetullahçı…
'Gözaltına alınırken bilgisayarını pencereden attı'

İzmir merkezli 7 ilde FETÖ/PDY soruşturmasında kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 27 kişiden 13'ünün yakalandığı 2'sinin cezaevinde olduğu bildirildi.

YENİBİRLİK - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturması kapsamında örgüte mali destek sağlanmasına ilişkin edinilen bilgiler doğrultusunda 7 ilde 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Manisa ve Isparta'da belirlenen adreslerde düzenlediği operasyonda 13 kişiyi gözaltına aldı. Haklarında gözaltı kararı verilenlerden merkez valisi Ahmet Pek ile Ş.A'nın cezaevinde bulundukları belirlendi. 

"Dizüstü bilgisayarını evin penceresinden attı"

Eski Polis Sandığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili emekli emniyet müdürü Oğuz Karakuş'un operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alındığı bildirildi. Karakuş'un gözaltı sırasında dizüstü bilgisayarını evin penceresinden dışarı atması nedeniyle "delil karartmak" suçlamasıyla hakkında ayrıca işlem yapıldığı öğrenildi. Eski İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz'ın da derneğin ruhsatsız çalışması ve faaliyetlerine göz yummak suçlamasıyla gözaltına alındığı kaydedildi. Zanlılara yönelik suçlamalar arasında Konak ilçesi Karataş semtinde daha önce Polis Moral Eğitim Merkezi olarak kullanılan binanın, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine (İZDİM) verilmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiası da yer aldı. "Selam Tevhid" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan merkez valisi Pek'in Polis Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde binanın değerinin altında ve usulüne aykırı İZDİM'e kiralandığı, derneğin FETÖ'nün uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir kurumu olduğu, merkezde örgüt propagandası yapıldığı, binanın mesken gibi gösterilerek otel olarak işletildiği Meryem Ana Evi ve Selçuk ilçesini ziyaretine gelen ABD'den üst düzey kişiler ve yakınlarının burada konaklatıldığı ileri sürüldü.