Spor 10.12.2018 20:21

Haftanın Kapanışı Anadolu Efes'ten

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig'in 14. hafta kapanış maçında Anadolu Efes, deplasmanda Bahçeşehir Koleji'ni 87-81 mağlup etti.
Haftanın Kapanışı Anadolu Efes'ten

Bertan ERMAN

Anadolu Efes maçın ilk 3 buçuk dakikasında etkili hücumlar sergileyemedi. Lacivert Beyazlılar, bu süre içinde, Krunoslav Simon ile 4 sayı buldu. Bahçeşehir Koleji ise, başta Andy Rautins olmak üzere, 4 farklı oyuncudan sayı katkısı aldı ve ilk televizyon molasına 13-8 önde girdi. (3.49) Efes'te Simon'dan sonra Bryant Dunston, savunmadaki sertliğini hücuma da yansıttı ve boyalı alanı iyi kullandı. Adrien Moerman da, çeyrek boyunca Anadolu Efes'in skoruna önemli katkılarda bulundu ve çeyreğin bitimine 23 saniye kala kaydettiği 3 sayılık basketle takımını öne geçirdi. Ancak Bahçeşehir Koleji'nde D.J. White, son saniyede orta mesafeli şutunda isabet buldu ve ve ilk 10 dakika 20-20'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında Vasilije Micic fırtınası vardı. Sırp Şutör, D.J. White ve Hadi Özdemir'in basketlerine karşılık 8 sayılık katkıyla cevap verdi ve Anadolu Efes'in skor üstünlüğünü elde etmesini sağladı. (7.41) Bahçeşehir Koleji'nin 14 saniye sonra aldığı mola, Micic fırtınasını dindiremedi ve Buğrahan Tuncer'in de skora katkı vermesiyle aradaki fark çift hanelere çıkardı. (4.24) Uzun bir süre hücum düzeninden çıkan Kırmızı Ejderhalar, Hakan Yapar ve Alper Özcan ile farkı 4 sayıya düşürdü. Anadolu Efes, Vasilije Micic-Buğrahan Tuncer ikilisinin toplamda 20 sayı kaydettiği çeyrek sonunda, soyunma odasına 40-36'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında, iki takım da farklı oyuncularından sayı katkıları aldı. Ancak Anadolu Efes, daha etkili olan takımdı ve Adrien Moerman'ın 3 sayılık basketiyle de farkı yeniden çift hanelere çıkardı. (2.55) Kontrollü oyununu sürdüren Lacivert Beyazlılar, dördüncü çeyreğe 63-52 önde girdi Son 10 dakikanın başlarında, hem Bahçeşehir Koleji hem de Anadolu Efes, dış atışlardan isabetli şutlar kaydetti. Bahçeşehir, Quino Colom ve D.J. White'ın çabalarıyla geri dönmeye çalıştı ve son 15 saniyeye girilirken 5 sayıya düşürdü ve Anadolu Efes'e de bir top kaybı yaptırdı. Ancak Kırmızı Ejderhalar'ın maça ortak olmasına süre yetmedi ve mücadele, Efes'in 87-81'lik galibiyetiyle tamamlandı.

Ligdeki 7. galibiyetini alan Anadolu Efes'te Adrien Moerman, 24 sayı ve 13 ribaundla double double yaparken, Vasilije Micic kenardan gelerek 23 sayı, 6 asist ve 4 ribaund kaydetti. Bahçeşehir Koleji'nde D.J. White, 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. 

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ - ANADOLU EFES

Salon: Ayhan Şahenk Spor Salonu / İstanbul

Hakemler: Ali Serkan Emlek, Fatih Arslanoğlu, Duhan Köyiçi

Bahçeşehir Koleji: A. Rautins 11s, D.J. White 26s, C. Altıntığ, H. Özdemir 4s, F. Cantitiz, Y. Turna, A. Özcan 12s, H. Yapar 7s, C. Babb, Q. Colom 17s, M. Slaughter 4s, E. Preldzic

Başantrenör: Stefanos Dedas

Anadolu Efes: S. Larkin 10s, D. Balbay, M. Birsen 3s, B. Batuk, O. Bitim, S. Şanlı, A. Moerman 24s, B. Tuncer 9s, V. Micic 23s, Ö. İlyasoğlu, B. Dunston 14s, K. Simon 4s

Başantrenör: Ergin Ataman

1. Çeyrek: 20-20
2. Çeyrek: 40-36 (Anadolu Efes Lehine)
3. Çeyrek: 63-52 (Anadolu Efes Lehine)
Maç Sonucu: 87-81 (Anadolu Efes Lehine)