Türkiye - Gündem 20.03.2018 23:02

Hasankeyf Cittaslow Olma Heyecanına İlk Akademik Destekli Çalıştayını Ekledi 

Hasankeyf Kaymakamlığı ile Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan Hasankeyf'in Cittaslow olma sürecindeki akademik destekli ilk çalıştay gerçekleştirildi.
Hasankeyf Cittaslow Olma Heyecanına İlk Akademik Destekli Çalıştayını Ekledi 

Sosyal sorumluluk, sektörel araştırma, çözümleyici tartışma ve uygulamaya dayalı kaliteli eğitimi misyon edinen Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ve Hasankeyf Kaymakamlığı arasında imzalanan çok yönlü iş birliği protokolü kapsamında Hasankeyf’in Cittaslow olma sürecinde Hasankeyf Cittaslow Stratejik Planı’nın hazırlanması, Slow Food ve Cittaslow konularında eğitim ve sertifikasyon, Hasankeyf tarımsal ve geleneksel ürünlerinin gastronomik değer olarak araştırılması ve ortaya çıkarılması, Hasankeyf Yeryüzü Pazarı’nın kurulması, Hasankeyf Yerel Gıda Rehberi’nin hazırlanması gibi konularda ilk adım atılarak ilk çalıştay gerçekleştirildi.

İmzalanan çok yönlü iş birliği protokolüne istinaden Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’in de katıldığı “Hasankeyf Cittaslow Stratejik Plan Arama Konferansı” gerçekleştirildi. Hasankeyf’te yaşayan her kesimin temsil edildiği 60 kişilik bir grubun katıldığı ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven’in moderatörlüğünü yaptığı arama konferansından elde edilen verilerle, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından oluşturulan Akademik komisyon tarafından “Hasankeyf Cittaslow Stratejik Planı” oluşturulacak ve plan Hasankeyf Kaymakamlığı’na sunulacak. Stratejik plandaki her bir hedef, Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediyesi ve diğer kurumlarca projelendirerek hayata geçirilerek Hasankeyf’in Cittaslow olma süreci; aktif, katılımcı ve bilimsel adımlarla gerçekleşecektir.

Bir kentin Cittaslow olma sürecinde stratejik planını oluşturması en önemli aşamayı oluşturduğu için, Cittaslow olmaya aday Hasankeyf en önemli adımı akademik destekçisi olan Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ile atmış bulunmaktadır.