Güncel - Yaşam 30.09.2018 21:53

Hatay Günlerine Damgasını Vurdu

Maltepe Etkinlik alanında önceki gün açılışı yapılan Hatay Günleri, haftasonu da devam etti. İlk gün on binlerce vatandaşın akın ettiği Hatay Günleri'nin açılışına Medeniyetler Korosu'nun verdiği konser damgasını vurdu.
Hatay Günlerine Damgasını Vurdu

Hatay Valiliğinin himayelerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteği ile HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneğinin organize ettiği Hatay Tanıtım Günleri etkinliği Hatay İlçe belediyeleri, Ticaret ve sanayi odaları, Esnaf odaları ile çok sayıdaki STK nın katılımıyla birlikte düzenlenen festivale Devlet yönetiminin önemli şahsiyetleri, iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri ile Yabancı Ülkelerin Türkiyede bulunan büyükelçi, konsolos, ticari ve turizm ateşeleri katıldılar.

Açılışta konuşan Vali Ata  “Bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiğimiz “İstanbul’da Hatay Tanıtım Günleri” Hatay’ın yerel zenginliklerinin ortaya çıkarılması, korunması, yaşatılması, sosyal, ekonomik ve turistik değer haline getirilmesi için, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının yapılması amacıyla gerçekleştirilmektedir. Akdeniz bölgesinin Ortadoğu ve Asya’ya giriş kapılarından biri olan Hatay, tabii güzelliklerinin yanı sıra yüzyıllar öncesine uzanan tarihi eserler arasındaki cami, kilise ve sit alanları ile insanı sadece yeşilin ve mavinin değil tarihin de derinliklerine götürür. Akdeniz’in cömert tabiatının ikramlarıyla çeşitlenen kültürü, muhteşem mutfak zenginliğine eşlik eden misafirperver halkıyla Hatay; tanınmaya, görülmeye değer yörelerimizden biridir. Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olması nedeniyle tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir barış ortamında farklı kültür ve inançları barındıran Hatay, birlikte yaşamanın en güzel örneklerini veren bir şehirdir’ dedi

HATAY, İSTANBUL'UN POTANSİYELİNE SAHİP

Hatay'ın üretim ve sanayi gücünü, turizm potansiyelini İstanbul'a taşıyan Hatay İş Adamları ve Bürorkatları Derneği Başkanı İbrahim Güder önemli mesajlar verdi.  Hatay'ın sanayi, ticaret ve turizmde İstanbul'un potansiyeline sahip olduğunu belirterek "Biz bu potansiyeli tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Ama önce kendi vatandaşlarımıza Hatay'a tanıtmalıyız. Hatay binlerce yıldır, tarihin kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, arkeolojik açıdan son derece zengin bir şehir. Hatay Günleri ile sadece mutfak kültürümüzü, lezzetli yemeklerimizi tatlılarımızı değil, üretim ve sanayi gücümüzü de İstanbul'a taşıdık" dedi.