Röportaj 16.12.2020 07:00

'Hedefim dünyaya hikayeler anlatan bir şarkıcı olmak'

Enbe Orkestrası'nın 2018'de yayınlanan albümünün çıkış parçası olan ve klibi Barcelona'da çekilen "Yarım Sevda" ile müzik dünyasına merhaba diyen Ezgi Ayçe, sanat yolculuğunu anlattı.
'Hedefim dünyaya hikayeler anlatan bir şarkıcı olmak'

SEMA SEZEN

Ayçe, 2019 yılında Serdar Ayyıldız ile birlikte imza attığı sözü müziği Sezen Aksu’ya ait “Ateş Böceği” ile kısa sürede büyük ilgi gördü.
İstanbul’un en güzel tarihi manzaralarında, şarkının aranjesini de yapan Ali Tolga Demirtaş yönetmenliğinde, Iphone 11 Pro Max ile çekilen sözü müziği kendisine ait yeni şarkısı “Derin Yemin”i Kasım başında dinleyici ile buluşturan Ezgi Ayçe ile müzik tutkusunu ve yeni şarkısını konuştuk.

-Ders aralarında şarkılar yazan bir kız çocuğundan, şimdi o şarkıları seslendiren başarılı bir yorumcuya, müzikal yolculuğunuzu nasıl anlatırsınız?

Müziğin içinde büyüdüm diyebilirim. Annem Babam müzik öğretmeni. Müziğe olan tutkum çok küçük yaşlarda başladı. Müzikle ilgileneceğimi de yine o yaşlarda anladım, Lisede dersaneye giderken öğle aralarında eve gelir ve şarkı sözleri yazardım. Üniversitede farklı bir alanda eğitim aldım. Peyzaj mimarıyım ama müzik hayatımdan hiç eksik olmadı.

-Yolun başında müzik dünyasındaki önemli isimlerle birlikte çalıştınız. Her birini tek kelimeyle sorsak ne dersiniz?

Ajda Pekkan: Diva, Behzat Gerçeker: Gerçek bir müzisyen ve iletişim uzmanı, Sertab Erener: İstikrar, Yıldız Tilbe: Aşk Ozanı, Nil Karaibrahimgil: Çocuksu ve naif.
Aralarından en uzun Ajda Pekkan ve Behzat Bey ile çalıştım. Özellikle Ajda hanım gibi bir süper star ile çalışırken, sahne adabından repertuvara, mesleki disipline kadar çok farklı bilgiler edindim. Kendimi bu konuda oldukça şanslı sayıyorum.

-Peki sizin besteci ve yorumcu olarak örnek aldığınız yada şarkılarını seslendirmek isteyeceğiniz isimler kimler?

Dünya çapında örnek aldığım isim Beyonce. Eğer şarkı yapmasaydım ruhumu en iyi yansıtan söz müzik yazarlarının peşine düşerdim sanırım beğendiğim çok isim var. Sezen Aksu, Yıldız Tilbe, Altan Çetin, Sibel Algan, Alper Narman şarkılarını severek seslendiriyorum. Hedefim dünyaya hikayeler anlatan bir şarkıcı olmak.

"Enbe orkestrası ile birlikte hayata geçirdik"

-Sizi “Yarım Sevda”, “Ateşböceği” ve şimdi de “Derin Yemin” ile dinliyoruz. Her biri birbirinden farklı üç farklı tarz. Sizin için bu üç şarkı ne ifade ediyor?

“Yarım Sevda” Enbe orkestrası ile birlikte hayata geçirdiğimiz benim için çok özel bir şarkı. Barcelona’da kırmızı Flamenko kıyafetleri içinde çok keyifli bir klip çektik. Ateş Böceği ise Serdar Ayyıldız’ın proje albümü için Serdar’ın önerisi ile farklı bir soundla girip kaydettiğimiz ve çok güzel geri dönüşler aldığımız bir şarkı. Zaten Sezen Aksu şarkısı olması paha biçilemez. “Derin Yemin” yapayalnız bir gecede, aşkın hissettirdikleri ile kalemimden dökülen ve bu zor dönemde bile olsa telefonla çektiğimiz klip ile insanlarla buluşturduğumuz son şarkım.

-Sanatın farklı alanlarına mesela Oyunculuğa bakış açınız nasıl? İlerde sizi müzik dışında sanatın başka bir alanında da görebilecek miyiz?

Oyunculuğu kendime çok yakın buluyorum. Kariyerimin ilerleyen zamanlarında bir şarkıcının hayatını oynamayı çok isterim. Biyografiler özellikle çok ilgimi çekiyor. Bir şarkıcının ruh halini, iniş çıkışlarını oyuncu olarak yansıtmak ve hatta o filmin müziklerini de yapmayı çok isterdim.

-Avrupa Korosu ve ardından Boğaziçi Caz Korosu ile dünya çapında 150’nin üzerinde konsere katıldınız. Solo olarak sahneye çıkmak ile bir ekiple birlikte söylemek nasıl bir his?

Çok farklı duygular ve tecrübelerdi. Solo sahnenin keyfi bambaşka. Ekip ile sahne almak bana birlikte müzik yapmak, ekip olabilmek, insan ilişkilerini güzel dengeleyebilmek ve kriz çözümü gibi önemli konularda harika tecrübeler kazandırdı. Hala o günleri anarken burnum sızlar. Müzik kariyerimin en renkli ve zevkli yıllarıydı.