Vakıf Katılım web
Emlak 22.09.2017 22:39

Hem yatırımcıya hem bölgeye değer katan proje

Esenler'de kentsel dönüşümün ilk lüks konutları 'Ömür İstanbul' görücüye çıktı.
Hem yatırımcıya hem bölgeye değer katan proje

Efitaş İnşaat, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşaat ortaklığının hayata geçireceği Ömür İstanbul, Esenler’in ilk nitelikli lüks konut projesi olacak. 4 Blokta 278 konut, 3 ticari ünite ve sosyal tesislerden oluşacak Ömür İstanbul, kentsel dönüşüm projelerinde de çıtayı yükseltecek.

Ömür İstanbul projesi basın lansmanı Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Efitaş İnşaat Genel Koordinatörü Tarık Uğur Tayfur, Eskon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Esenler Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Orhan Oğuz Türk’ün katılımıyla gerçekleşti. 

Toplantıda söz alan Efitaş İnşaat Genel Koordinatörü Tarık Uğur Tayfur “Ülkemizin ve bilhassa İstanbul’un bir gerçeği olan deprem tehlikesi kentsel dönüşümü elzem kılıyor. Esenler bölgesi kentsel dönüşümün belediye güvencesiyle başarıyla yürütüldüğü bir bölge. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi ve Eskon AŞ ortaklığıyla Esenler’e değer katacak Ömür İstanbul projesini hayata geçirdik. Bu projede yer almak bizim için kıymetlidir. Kent yaşamında insan unsurunun önde olduğu kişilikli ve yüksek nitelikli konut üretmek arzumuzu Ömür İstanbul ile gerçekleştiriyoruz.  Bu proje şehir merkezinde yaşamak isteyen alıcılar için ideal bir tercih olduğu gibi aynı zamanda kazançlı bir yatırımdır. Esenler’de yeni bir dönemin kapısını açan, bölgeye değer katan bir projedir” dedi. Tayfur, projede metrekare fiyatlarının ortalama 4 bin 500 TL civarında olduğuna değinerek, en ucuz konutun 312 bin TL olduğuna dikkat çekti.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise Esenlerin yaklaşık 500 bin nüfusuyla İstanbul’da metrekareye en fazla insan düşen ilçe olduğunu belirterek “Kentsel dönüşüm çalışmaları yaparken bir taraftan şehrin güvenliğini bir taraftan şehirde yaşayan insanların güvenli konutlara kavuşmasını sağlamak için çalışıyoruz. Diğer taraftan da şehrin sosyal dokusunda düzenleme yapmış oluyoruz. Ömür İstanbul projesi buna en güzel örneklerden bir tanesidir. Ömür İstanbul projesi ayrıca bizim ilk kentsel dönüşüme başladığımız projedir” dedi. 

Esenler Belediyesi’nin kentsel dönüşüm bağlamında en fazla konut yıkmış ve hak sahiplerine teslim etmiş belediye olduğunun altını çizen Göksu “Kentsel dönüşüm alanında yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz Esenler’de yenilenmesi gereken 74 bin konutu ivedilikle yenilemek ve kentsel dönüşüm çerçevesinde bir olası depreme karşı tedbirlerimizi hızlı bir şekilde almaktır. Ömür İstanbul kentsel dönüşüm alanında başlattığımız toplumsal seferberliğin güzel sonuçlarından biridir. Bu projenin ardından Esenler’de 3 mahallede 2 bin konut ile devam edeceğiz.” dedi. 

Atatürk hava limanına 15, metroya 5 dakika uzaklıkta

Ömür İstanbul projesi Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde yer alıyor. 10 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde inşa edilecek Ömür İstanbul projesinde 4 blokta, 278 konut ve 3 ticari ünite yer alacak. 1+çocuk’tan 4+1’e kadar farklı büyüklük ve tipte birçok alternatif daire seçeneğinin bulunacağı Ömür İstanbul’da 12 adet 2 tip 1+ çocuk daire, 149 adet 87 tip 2+1 daire, 113 adet 6 tip 3+1 daire ve tek tip 4 adet 4+1 daire bulunuyor. 

10 bin metrekarelik alanın 7 bin metrekaresini ise yeşil alanlar, yürüyüş parkuru, bay / bayan ayrı sosyal tesisleri, kapalı yüzme havuzları, fitness salonları, Türk Hamamı, sauna, mescid, kreş, kapalı / açık otopark, toplantı ve taziye alanları oluşturuyor. 

Merkezi konumuyla dikkat çeken Ömür İstanbul projesi, Tekstilkent, İSTOÇ, Hal, Giyimkent gibi ticaret merkezlerinin tam ortasında yer alıyor. Sağlık kurumlarının da hemen yanı başında olan Ömür İstanbul, Medipol Hastanesi’ne 10, Kadın ve Çocuk Sağlığı Hastanesi’ne ise 8 dakika uzaklıkla bulunuyor. E-5, TEM gibi ulaşım akslarının tam ortasında konumlanan Ömür İstanbul projesinin 5 dakika uzaklığında Tekstilkent – Giyimkent metro istasyonu yer alacak. Metro Hattı’nın Ocak 2018’de tamamlanarak hizmete açılacak. Ömür İstanbul, projesi İstanbul’u Anadolu’ya ve dış dünyaya bağlayan Atatürk Havalimanı’na da 15 dakika mesafede yer alıyor.

Efitaş İnşaat, 30 yılı aşkın tecrübesiyle bölgedeki değişimin öncüsü olmayı hedefliyor.  Kentsel dönüşüm çalışmalarına her yönüyle destek olmayı ilke edinen firma, Esenler Belediyesi ve Eskon A.Ş., ile birlikte hayata geçireceği Ömür İstanbul projesiyle bölgedeki dönüşüm projelerine de örnek olmayı ve bölgede lüks konut anlayışını yukarıya taşımayı amaçlıyor.