Magazin 30.06.2020 03:00

HER ÇAĞIN AŞIK'LARI BU ALBÜMDE BULUŞTU

Türk pop-rock müziğinin kraliçesi Seyyal Taner, uzun bir aradan sonra plak formatında çıkan yeni albümü 'Aşıklar' ile müzikseverlerin karşısına çıktı.
HER ÇAĞIN AŞIK'LARI BU ALBÜMDE BULUŞTU

Plak Ve Ben etiketiyle müzik marketlerdeki yerini alan albümde Kurtalan Ekspres, müzikleriyle Seyyal Taner’e eşlik etti. Türk müzik tarihinin kilometre taşı sayılabilecek olan albüm yeni bir ‘Dede Korkut Masalı’ olarak kurgulandı. Kayıtları İngiltere’de Abbey Road stüdyolarında gerçekleşen albümün lansmanı Bodrum Türkbükü'nde Mavi Otel’de gerçekleşti.  

HAYAT AĞACI’NIN UĞURUNA İNANIYORUM

Albümün ikonik figürlerin yer aldığı özel tasarım kapağında yer alan ‘Hayat Ağacı’ kolyesiyle de dikkat çeken Taner, “Hayat ağacının uğuruna inanıyorum… Hayat bir ağaçla başlıyor zaten. Bir topraktan küçücük bir tohum. Büyüyor büyüyor meyve veriyor ve büyük bir gölge oluyor, büyük bir hayat oluyor ve sen onun altında yaşayabiliyorsun. Su, Toprak, Ağaç, Hava ve Güneş olmadan hiçbir şey olmaz” diye konuştu.

HER ÇAĞIN AŞIK’LARI MEVLANA,  BARIŞ MANÇO, KARACAOĞLAN, FİKRET KIZILOK, PİR SULTAN ABDAL, YUNUS EMRE, AŞIK VEYSEL,  MUSA EROĞLU, AŞIK MAHSUNİ ŞERİF BU ALBÜMDE BULUŞTU

Albümün repertuarındaki eserler Türk kültüründe önemli bir yer tutan ‘aşıklık geleneği’ ile oluşturuldu.  Her çağın âşık’ları bir araya gelip terennüm ederken kendi aşk anlayışlarını anlatıyorlar. Mevlana’dan  Barış Manço’ya , Karacaoğlan’dan Fikret Kızılok’a kadar geçmişten günümüze geçen yolculukta Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Aşık Veysel,  Musa Eroğlu, Aşık Mahsuni Şerif eserleriyle bir arada yaşamanın güzelliğini dile getiriyor, bütün  insanlığa aşkı hatırlatıyor, çözümün aşkta olduğunu dile getiriyorlar.

Yapımcılığını Nejat Pakyüz’ün üstlendiği albümün konsept ve tasarımını  Abdullah Ulunay Türkkan; müzikal yönetmenliğini  ise  Ahmet Güvenç  gerçekleştirdi.

MODERN BİR ANADOLU ROCK ALBÜMÜ

Bazı eserlerin hücum kayıt olarak yapıldığı albümde yer alan besteciler de bir o kadar dikkat çekici. 

Ergüder Yoldaş, Esin Afşar Cemil Cankat’ın bestelerinin yer aldığı albüm Cem Karaca’dan Edip Akbayram’a, bütün Anadolu Rock geçmişine bir selam da yolluyor.

ÖZEL TASARIMLI PLAK KAPAĞI

Titiz ve bir çalışmanın ürünü olan ve arşiv niteliğini taşıyan albümün kapağı da bu hikayeyi destekler nitelikte.  Albümün kapağındaki sembollerin her biri farklı bir detayı barındırırken cazibesiyle sizi içine çekecek ve içinde kaybolacaksınız.ARSLAN GÜVEN