Türkiye - Gündem 11.11.2018 08:25

Her mahalleye bir kadın muhtar için yola çıktılar

Karaman'da yerel seçimler öncesi bir araya gelen kadınlar, şu anda sadece bir kadın muhtarın olduğu kentte her mahalleye en ez bir kadının muhtar adayı olması için çalışma başlattı.
Her mahalleye bir kadın muhtar için yola çıktılar

Karaman'da yerel seçimler öncesi bir araya gelen kadınlar, şu anda sadece bir kadın muhtarın hizmet verdiği kentte her mahalleye en ez bir kadın muhtar adayı çıkması için çalışma yapıyor.

Şehirdeki bazı sosyal projelerde ortak çalışan bir grup kadın, yerel yönetimlerde daha çok yer alabilmek için"Her mahalleye bir kadın muhtar" sloganıyla çalışma başlattı.

Kısa sürede çok sayıda mahallede kadın muhtar adayının belirlenmesini sağlayan grup, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tüm mahalleler için en az bir kadın adayın tespiti için çaba sarf ediyor.

Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek destek isteyen kadın muhtar adayları, 63 mahallede aday çıkarabilmek için uğraşıyor. Sahaya inen adaylar bir taraftan vatandaştan seçimlerde destek isterken, kadınları da ikna etmeye çalışıyor.