Kültür Sanat 28.01.2023 17:02

Hiko Hikmetov'dan yeni şarkı: "Küller"

"Yollar" ve "Kalbin Odaları" şarkılarıyla tanınan Hiko Hikmetov, önümüzdeki aylarda dinleyicilerle buluşturacağı EP'sinin yeni şarkısı "Küller"i bugün yayımladı. Söz, müzik ve düzenlemesi müzisyene ait şarkıya tüm dijital platformlardan ulaşılabiliyor.
Hiko Hikmetov'dan yeni şarkı:

2020 yılının Aralık ayında “Yollar”, 2021’in Nisan ayında ise “Kalbin Odaları” şarkılarıyla dikkatleri üzerine çeken Hikmet Altınyıldız, “Hiko Hikmetov” adıyla önümüzdeki aylarda yayımlayacağı “Artık Bu Hikâyeye Ulaşılamıyor” adlı EP’sinden single’ları dinleyicilerle buluşturmayı sürdürüyor. Söz konusu EP’nin en yeni şarkısı “Küller”, bugün dijital müzik platformları üzerinden dinlemeye açıldı.

2006 yılında başladığı müzik kariyerine Türkiye’nin en başarılı indie pop gruplarından biri olarak gösterilen Sapan ile devam eden ve 2019 yılından beri de solo kariyerine ağırlık veren Altınyıldız, evde kaydettiği “Küller” ile bir kez daha dinleyicisiyle buluşuyor. Söz ve müziği Altınyıldız’a ait olan “Küller”in düzenlemesini uzun yıllardır birlikte çalıştığı Vincent Baykal Ada üstlenirken, miks ve masteringi ise Mind Shifter ve Jakuzi gruplarından tanınan Meriç Erseçgen tarafından yapıldı.

Altınyıldız, synth ve gitarların bir arada kullanıldığı duygu dolu melodisiyle ve lirikleriyle dinleyiciyi yakalayan “Küller”in hikâyesini “gidenlerin ardından sıkışmışlık ve hayatın getirdiği muğlak hislerden uzaklaşamamayı anlatan bir şarkı” diye özetliyor.