Halkbank web
Ekonomi 20.08.2018 20:16

Hisarcıklıoğlu'dan Güngör Uras İçin Başsağlığı Mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin duayen ekonomi yazarlarından Güngör Uras'ın vefatı dolayısıyla derin üzüntü yaşadığını belirterek, "Ekonomi ve basın dünyası, önemli bir üstadını kaybetti." ifadesini kullandı.
Hisarcıklıoğlu'dan Güngör Uras İçin Başsağlığı Mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yayımladığı taziye mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Ekonomi ve basın dünyası, önemli bir üstadını kaybetti. Sayın Uras,  Türk ekonomi basınının duayenlerinden, basın mensuplarının rol modeli olmuş,  önemli bir ekonomi yazarı ve akademisyendi. En karmaşık ekonomi konularını 'Ayşe  Teyze ve Ali Rıza Amca' tiplemeleriyle herkesin anlayacağı bir dilde kaleme  alarak, sanayi, ticaret, tarım, üretim, tasarruf gibi ekonomik terimleri  vatandaşlarımızın hafızalarına kazımıştır. Kaybından dolayı derin bir üzüntü  duydum. Başarılı analiz yeteneğiyle kaleme aldığı değerlendirmeleri ve basın  mesleğinde ilkeli, deneyimli ve usta bir kalem sahibi olarak gösterdiği objektif  ve duyarlı yaklaşımı, Türk iş alemi tarafından daima saygıyla anılacaktır. Türk iş dünyası adına kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Türk basınına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.