Kültür Sanat 20.09.2022 18:27

HOUSE OF BROTHERS LOUNGE'DA, TEKNOLOJİ VE SANAT İLİŞKİSİ TARTIŞMAYA AÇILIYOR!

House of Brothers Lounge, Contemporary Istanbul'un 17. edisyonu boyunca ha:ar sanatçı ikilisini ağırlıyor; "Disruption" isimli heykel-performansı ile teknoloji ve sanat ilişkisini tartışmaya açıyor!
HOUSE OF BROTHERS LOUNGE'DA, TEKNOLOJİ VE SANAT İLİŞKİSİ TARTIŞMAYA AÇILIYOR!

17 – 22 Eylül tarihlerinde 17’incisi gerçekleştirilecek Contemporary Istanbul’da bu yıl da yerini alan House of Brothers Lounge, bu kez Hande Şekerciler ve Arda Yalkın’dan oluşan ha:ar sanatçı ikilisini ağırlıyor. İkili, sanat, makine ve yapay zeka ilişkisini tartışmaya açarak, modern teknolojinin sanat kavramını kökünden değiştirme potansiyelini masaya yatırıyor. Contemporary Istanbul partnerleri arasında yer alan Pernod Ricard Türkiye, House of Brothers Lounge’da sergilenecek olan “Disruption” heykel-performansının da ana sponsorluğunu üstleniyor.

ha:ar, eserlerini üretirken sıklıkla kullandığı yazılım ve bilgisayarlar dışında, bu projede, yapay zeka ile beraber hayli imkanlı bir heykel tasarlayarak, fuar alanına getirdikleri robot kol yardımıyla eseri canlı olarak alanda üretecek. Sanatseverler, fuar boyunca günbegün eserin gelişimi takip edebilecek. Fuar sonunda ise esere insan eliyle yapılan son müdahaleleri görme şansı bulacaklar.

Disruption kapsamında, yapay zekanın ve teknolojinin sanat alanında aldığı yerin, bu ilişkinin doğasının ve bu doğrultuda sanatın geleceğinin tartışılacağı konuşmalar da fuar boyunca yine House of Brothers Lounge’da gerçekleştirilecek. 17 Eylül’de başlayacak olan konuşmaların ilki Sanat Kurumları ve Dijitalleşme başlığıyla Unlimited Publication Genel Yayın Yönetmeni Merve Akar Akgün moderatörlüğünde, Akbank Sanat Proje Direktörü Zeynep Arınç ve monoco.io kurucusu ve koleksiyoner Selman Bilal’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Konuşmalar 18 Eylül’de Merve Akar Akgün moderatörlüğündeki, sanatçı Ecem Yüksel ve Kerem Ozan Bayraktar ile avukat Selim Bilen’in katılacağı Yapay Zeka ve

Fikri Mülkiyet Hakları başlıklı konuşmayla devam edecek. 19 Eylül’de, ha:ar sanatçı ikilisinin Levent Erden moderatörlüğünde Disruption projesini tartışacağı konuşmanın yanı sıra sanatçı ve akademisyen Bager Akbay, Yapay Zeka ve Sanat başlıklı konuşmasıyla yer alacak. 20 Eylül’de Merve Akar Akgün moderatörlüğündeki ilk konuşma Merkez – Merkeziyetsizlik başlığıyla, akademisyen ve yazar Cem Say ve Mindstone Blockchain CEO’su Tansel Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirilecek. 20 Eylül’deki ikinci oturumda ise küratör, akademisyen ve Amber Festival kurucu direktörü Ekmel Ertan’ın, Merve Akar Akgün moderatörlüğündeki Kamusal Alanda Dijital Sanat başlıklı konuşması yer alacak. 21 Eylül’de ise Generative Adversarial Networks workshopu Melisa Altınsoy ve İlayda Begüm İzci ile House of Brothers Lounge’da gerçekleştirilecek. Disruption kapsamında House of Brothers Lounge’da gerçekleştirilecek konuşmaların sonuncusu 22 Eylül’de Yapay Zeka ve Yaratıcılık başlığıyla, TBWA Istanbul Strateji Direktörü Toygun Yılmazer tarafından gerçekleştirilecek.

Fuar boyunca sanatseverler, Disruption heykel-performansının hikayesini ve ilerleyişini Brothers1801 hesaplarından takip edebilecek. Ayrıca proje kapsamındaki konuşmaların ve etkinliklerinin ayrıntıları Brothers1801 hesabından görülebilecek.