Vakıf Katılım web
Röportaj 19.10.2015 20:54

İçinde aşk varsa o...

Ekranın genç yüzlerinden Yağmur Tanrısevsin, aşka bakışını anlattı: Bir ilişkinin, ne kadar gözden uzak yaşanırsa o kadar uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Ben de buna dikkat ediyorum. İçinde aşk olan her ilişkiye saygım sonsuz.…
İçinde aşk varsa o...

Ekranın genç yüzlerinden Yağmur Tanrısevsin, aşka bakışını anlattı: Bir ilişkinin, ne kadar gözden uzak yaşanırsa o kadar uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Ben de buna dikkat ediyorum. İçinde aşk olan her ilişkiye saygım sonsuz.

Genç oyuncu Yağmur Tanrısevsin, kısa sürede ekranın aranan yüzleri arasına girdi. Geçtiğimiz yıl Kerem Bürsin ile yaşadığı ilişkiyle de gündeme gelen Tanrısevsin, bu sezon başrolünü oynayacağı dizi için saçlarını kısa kestirdi. Güzel oyuncu, Be Style dergisine oyunculuk serüveni ve özel hayatıyla ilgili açıklamalar yaptı...

*Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz? 

-Her şey ilkokul yıllarımda bir tiyatro oyununda rol almamla başladı. Üniversitede Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nü kazanınca Mersin'den İstanbul'a geldim. Oyunculuk hep hayallerimde vardı. Okulla beraber oyunculuk eğitimlerine yoğunlaştım. Oyunculuk uçsuz bucaksız bir yolculuk; daha gidecek çok yolum var.

*İlk oynadığınız rol neydi? 

-'Adını Feriha Koydum' dizisinde 'Ece' karakterini canlandırmıştım. 'Ece'; 'Emir'-'Feriha' aşkını bozan, hatta 'Ece'yi sevenler ve sevmeyenler olarak dizi izleyicisini ikiye bölen bir karakterdi. İlk işim olduğu için çok özeldi.

*Dizi oyunculuğundan sonraki hayaliniz nedir? 

-Oyunculukla ilgili kendimi her gün geliştirirken aynı zamanda akademik eğitimini aldığım seramik alanında da güzel projelere imza atmak istiyorum. Birinci sıraya sinemayı yazmak isterim her oyuncu gibi. Bu fırsatları zamanı geldikçe değerlendirmek ve hep ileriye bakmak isterim. Hepsinin sonunda başarılı olmak en büyük hayalim.

*İleride canlandırmak istediğiniz bir rol var mı? 

-Bugüne kadar hep farklı karakterleri oynamaya çalıştım. Tabii bu her zaman mümkün olamıyor. Çıktığım yolun zor olduğunu biliyorum. O yüzden çok çalışıp daha iyisini yapmak hedefim. 

*En beğendiğiniz oyuncu kim? 

-Haluk Bilginer'i çok başarılı buluyorum; Türk tiyatrosuna katkıları tartışılmaz. Belki de bu ülkede oyunculuk yapan herkesin idolüdür. Onunla aynı seti ya da sahneyi paylaşmak en büyük hayalim. Kim bilir, belki bir gün olur.

*Özel hayatınızda neler yapıyorsunuz, günlük rutininiz nasıl? 

-Uzun zamandır bir seramik atölyemin olmasını istiyordum. Evimin bir köşesinde bu yaz atölye için alan yarattım. Onunla ilgili çalışmalar yapıyorum. Seramikle uğraşırken dinlendiğimi hissediyorum. Bunun dışında Suşi adında bir kedim var. Evde onunla vakit geçirmekten de çok keyif alıyorum.

*Aşk ne ifade ediyor sizin için? 

-Mutluluk, heyecan, ilham... 

*En sevdiğiniz ilk üç şey nedir? 

-Kedilerim, çizim defterim, atölyem... 

*Modayla aranız nasıl? 

-Modayı takip etmeye çalışıyorum ama daha çok kendi tarzımı yansıtabileceğim ve giyince kendimi iyi hissettiğim kıyafet ve ayakkabıları tercih ediyorum.

Yağmur Tanrısevsin: İçinde aşk varsa o...*Günümüzde aşklar da, diziler gibi çabuk mu tüketiliyor? 

-Bir ilişki ne kadar gözden uzak, kendi içinde yaşanırsa o kadar uzun ömürlü olur. Ben de özel hayatımda buna dikkat etmeye çalışıyorum. Kimsenin ilişkisi üzerine ahkam kesmem. Herkesin bir tane hayatı var, o yüzden istediği gibi yaşayabilir. İçinde aşk varsa o ilişkiye saygım sonsuzdur.

*Hayattaki duruşunuzu nasıl tanımlarsınız?

-Güçlü bir karaktere sahip olduğumu düşünüyorum. Sorumluluklarım ve doğrularımdan ödün vermeden, hayallerimi gerçekleştirmeye çalışıyorum.

*Spor yapar mısınız? 

-Evet, düzenli olarak pilates yapıyorum. Sağlıklı beslenmeye de özen gösteriyorum. 

*Üzerinizden hiç çıkartmadığınız bir aksesuvarınız var mı? 

-Tüylü aksesuvarları çok seviyorum ve uğur getirdiğini düşünüyorum. 

*Özel günlük bakımlarınız var mı? 

-Bitkisel ve doğal ürünleri tercih ediyorum. Sette sürekli makyaj yapıldığı için günlük hayatımda makyaj yapmayıp cildimi dinlendiriyorum.