Güncel - Yaşam 16.10.2020 07:18

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Hanımlarımıza mesaj var

Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret etti.
İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu'dan  Hanımlarımıza mesaj var

İç işleri bakanlığına bağlı olan Türk kanserderneği, ekim ayı tarama ve farkındalık konularını iştişare ederek,objektiflere üzerinde “Erken teşhis ile meme kanserine dur diyelim” yazan pankartla poz veren Bakan Soylu, hanımlara mesaj gönderdi: “Lütfen taramalarınızı yaptırın, erken teşhis hayat kurtarır.”

Ekim ayı tüm dünyada “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak biliniyor. Günümüzde ne yazık ki her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Oysa meme kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalık.

BAŞKAN DURUMAN, BAKAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla çalışmalar yapan Türk Kanser Derneği, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında da Türkiye’nin önde gelen isimleriyle bir araya geliyor. Dernek Başkanı Burak Duruman son olarak Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret etti.

LÜTFEN TARAMALARINIZI YAPTIRIN

Bakan Süleyman Soylu, Burak Duruman’la görüşmesi sonrası objektiflere üzerinde “Erken teşhis ile meme kanserine dur diyelim” yazan pankartla poz verdi. Bakan Soylu’nun hanımlara yönelik mesajını da Burak Duruman sosyal medyada paylaştı: “İçişleri Bakanımız hanımlarımızı uyarıyor: Lütfen taramalarınızı yaptırın, erken teşhis hayat kurtarır.”

TÜRK KANSER DERNEĞİ’NDEN ÜCRETSİZ MEME TARAMASI

Burak Duruman, “Bana olmaz dememeli” sloganıyla yaptığı paylaşımlarında ayrıca önemli uyarılarda bulundu: “40 yaşını aşmış her kadın her sene mutlaka meme taramasından geçmeli. Türk Kanser Derneği olarak bu taramaları ücretsiz olarak yapıyoruz. Unutmayın, erken teşhis hayat kurtarır. Sağlık taramalarınızı mutlaka yaptırın. Türk Kanser Derneği her zaman yanınızda.”