Kültür Sanat 18.04.2019 13:27

İDOB'dan 23 Nisan'a özel

İstanbul Devlet Opera ve Balesi , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası etkinliklerinin hazırlığı içinde…
İDOB'dan  23 Nisan'a özel

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda, 21 Nisan 2019 Pazar günü gerçekleşecek programda; “Opera ya da Bale Denince Aklınıza Ne geliyor” konulu , 7-11 yaş çocuklara yönelik resim yarışmasının ödül töreni yapılacak. Bu sene 7.’si düzenlenen yarışmada, sergilenmeye hak kazanan onlarca resim de , Süreyya Operası fuaye alanında yerini alacak. 

“Dans Et Şarkı Söyle” adlı etkinlik ise adeta bir Çocuk Şenliği niteliğinde olacak; evsahibi İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu’na, Ankara Muammer Sun Eğitişim Korosu , Çanakkale Barış Korosu, Hakkari Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu eşlik edecek.
“Çocuklar İçin, Çocuklarla Birlikte” temasıyla yola çıkılan programda ; İDOB Çocuk Korosunu, şef Sercan Gazeroğlu yönetiyor. Koreografları Gamze Hopanoğlu ve Piyanist ise Olena Şenol.
Hakkari Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu şefi Sema Çelik, torunları-çocukları için ve yalnızca çocuk şarkıları seslendiren “Geçmişin Çocukları” Çanakkale Barış Korosu şefi Mete Gökçe ve Ankara Muammer Sun Eğitişim Korosu ise şefi Atilla Çağdaş Değer ile birlikte sahnede yer alacak. Şenliği, önceki yıllarda müzikli çocuk oyunları yazmış ve sahneye koymuş İDOB Sanatçısı; Bariton Yücel Özeke sunacak.
Yüksekova Çocuk Korosu ; Son Söz, Ali Reis, Şiirlerle Büyüsün çocuklar, Un Poquito Cantas, Mustafam şarkılarını ,Çanakkale Barış Korosu ; Sıra Olalım, Şaşkın Karga, Telefon ,Uçurtma , Takatuka şarkılarını, İDOB Çocuk Korosu ; Sing and Swing , Dünyayı Verelim Çocuklara, Mavi Gezegen, Sen Kimin Canısın, Bahçalarda Börülce , Kalinka şarkılarını seslendirirken finalde, tüm koroların katılımıyla “23 Nisan Şarkısı” ve Beethoven’ın insana, doğaya adadığı başyapıtı “9.Senfoni ”nin unutulmaz ezgisi “Neşeye Şarkı” ile tüm insanlar kardeş olmaya, doğruluğa ve neşe’ye davet edilecek….