Spor 17.03.2019 19:19 Güncelleme: 17.03.2019 21:25

İFFL'nin Yeni Şampiyonu İTÜ Hornets

Bu sezon 2. kez organize edilen ve ilk kez 5'e 5 oynanan İstanbul Flag Football (Bayrak Futbolu) Ligi'nin şampiyonu İTÜ Hornets oldu.
İFFL'nin Yeni Şampiyonu İTÜ Hornets

Bertan ERMAN

İFFL’nin bu sezonki final etabına Koç Rams ev sahipliği yaptı. Çeyrek maçlarında B Grubu’ndan çıkan takımlar, A Grubu’nun final etabına kalan takımlarını mağlup etmeyi başardı. İTÜ Hornets, Bahçeşehir Lions ile karşı karşıya geldi. Hornets, karşılaşmayı 25-21 kazandı. İTÜ’nün rakibi Boğaziçi Sultans oldu. Sultans, üstünlüğün sık sık el değiştirdiği maçta Koç Rams’i 19-14’lük skorla mağlup etmeyi başardı.

Çeyrek finalin sürprizi, Ege Lady Dolphins -  Sabancı Seahawks maçında gerçekleşti.B Grubu'nun dördüncüsü Seahawks, 14-0 geriye düştüğü maçta, A Grubu'nun yenilgisiz lideri ve ligin İstanbul dışındaki tek takımı Dolphins'i 20-14 yendi. Seahawks'ın rakibi Yıldız Stallions oldu. Kıran kırana geçen maçın son hücumunda touchdown yaparak farkı 1 sayıya indiren Yeditepe Eagles, 2 sayılık ekstra oyunu sonuçlandıramadı. Stallions, Eagles’ı 20-19 mağlup etti.

Yarı finalin ilk maçında İTÜ Hornets, ikinci çeyreğin son 2 dakikasında, hem hücumda hem de savunmada oyuna ağırlığını koydu ve Boğaziçi Sultans’ı 33-20’lik skorla geçerek adını finale yazdırdı. Diğer yarı final maçında Yıldız Stallions ile Sabancı Seahawks, kıran kırana bir mücadele verdi. Karşılaşmayı 26-25 kazanan Stallions, finalde Hornets’ın rakibi oldu. Rakiplerine mağlup olan Boğaziçi Sultans ile Sabancı Seahawks, üçüncülük maçında, bronz madalya için karşı karşıya geldi. Maçın bitimine 3 saniye kala yaptığı touchdown ile rakibini 26-21 yenen Sultans, İFFL’nin üçüncüsü oldu.

STALLIONS UNVANINI KORUYAMADI; HORNETS ŞAMPİYONLUĞA UZANDI

 Ekstra sayı pasını yakaladıktan sonra İTÜ Hornets oyun kurucusu Ayşe Erol Palaz

İTÜ Hornets ile Yıldız Stallions, şampiyonluk maçında karşılaştı. Maçın ilk hücum serisini gerçekleştiren Stallions, 7 yardalık pas oyunundan touchdown çıkardı. Oyun kurucu Negin Ahmetoğlu, touchdown pasını center oynayan Pınar Öçbe’ye verdi. Ancak Yıldız, ekstra sayı denemesinde başarısız oldu. İTÜ Hornets ise, gerçekleştirdiği ilk hücum serisinde sayı yapamadı. Akabinde Stallions, 20 yardalık pas oyunundan bir touchdown daha çıkardı. Negin Ahmetoğlu’nun ikinci touchdown pasını, wide receiverlardan Sera Uyan’a verdi. Fakat ikinci ekstra denemede de istenilen sonuç çıkmadı.

Buna karşılık İTÜ Hornets da maçtaki ilk touchdown sayısını pas oyunundan çıkardı. Oyun kurucu Ayşe Erol Palaz, wide receiver Dilşen Uyar’a touchdown pasını verdi. Ancak Hornets, 30 yardalık pas oyunundan gelen touchdown sonrası, ekstra sayıda başarılı olamadı. Defansından istediği verimi alan İTÜ, maçta yükselttiği ivmesini hücuma da yansıttı. İlk olarak İdil Sezgin'in uzun mesafeli koşu touchdownı ile beraberliği sağlayan Hornets, daha sonra 40 yardadan uzak bir pas oyununda, Ayşe Erol Palaz ile wide receiver pozisyonunda oynayan Jiyan Avras ikilisinin işbirliği sonucunda 18-12 öne geçti.Yıldız Stallions, akabinde gerçekleştirdiği hücum serisinde 20 yardalık bir pas oyununu touchdownla sonuçlandırdı. Negin Ahmetoğlu’nun üçüncü touchdown pasını yakalayan isim, takımın bir diğer wide receiverı Bahar Muric oldu. Fakat bir ekstra oyun daha, sayı olmadan bitti. Devreye 18-18 eşitlikle girildi.

İkinci yarıda oyunun hakimi İTÜ Hornets’a geçti. Hornets savunmasında Zehra Mısırlı’nın sackleri ile Gözde Gör ve Elmas Özokcu’nun interceptionları, öne çıkan detaylar oldu. Uzun bir süre takımlar sayı bulmakta zorlandı. İlerleyen dakikalarda Ayşe Erol Palaz, 13 yardalık bir koşu oyunundan touchdown çıkardı. Touchdown sonrasında Elmas Özokcu, Ayşe Erol Palaz’ın ekstra 1 sayılık oyununda attığı pası yakaladı ve yeniden öne geçen İTÜ, farkı 7 sayıya çıkardı. Maçın son 2 dakikasından az bir süre kala Ayşe Erol Palaz – Jiyan Avras ikilisinin bir pas oyunu daha touchdownla tamamlandı. Farkı çift hanelere çıkaran Hornets, ekstra 1 sayılık oyunda da istediği sonucu, Ayşe Erol Palaz’ın gol bölgesinde yakaladığı topla elde etti. Karşılaşmayı 32-18 kazanan İTÜ Hornets, İFFL’nin 2019 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

Final maçı sonrası Boğaziçi Sultans üçüncülük madalyalarını ve plaketini, Yıldız Stallions da ikincilik madalyalarını ve plaketini aldı. Son olarak İTÜ Hornetslı oyuncular madalyalarını aldı. Kupa, takım kaptanlarına verildi.

TURNUVADAN KARELER

İTÜ Hornets - Bahçeşehir Lions çeyrek final maçı

Koç Rams - Boğaziçi Sultans çeyrek final maçı

Yeditepe Eagles - Yıldız Stallions çeyrek final maçı

Ege Lady Dolphins - Sabancı Seahawks çeyrek final maçı

İTÜ Hornets - Boğaziçi Sultans yarı final maçı

İTÜ Hornets'ın final maçı sonrası sevinci

Yıldız Stallions - Sabancı Seahawks yarı final maçı

Yıldız Stallions'ın final sevinci

Boğaziçi Sultans - Sabancı Seahawks üçüncülük maçı

Üçüncülüğü kutlayan Boğaziçi Sultans

Final öncesi Yıldız Stallions ve İTÜ Hornets kaptanları, para atışı için sahada

Final maçında yaptığı interception sonrasında Elmas Özokcu (İTÜ Hornets)

İTÜ Hornets'ın final maçı sonrasındaki şampiyonluk sevinci

İFFL 2019 Sezonu Üçüncüsü Boğaziçi Sultans

İFFL 2019 Sezonu İkincisi Yıldız Stallions

İFFL 2019 Şampiyonu İTÜ Hornets

Turnuvanın sonunda, ilk 3 sıradaki takımlar