Türkiye - Gündem 28.07.2016 14:31

İki general emekliliğini istedi

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar'ın emekliliklerini istedikleri öğrenildi. YENİBİRLİK - Alınan bilgiye göre, EDOK Komutanı Orgeneral Başoğlu ile Kara Kuvvetleri…
İki general emekliliğini istedi

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar'ın emekliliklerini istedikleri öğrenildi.

YENİBİRLİK - Alınan bilgiye göre, EDOK Komutanı Orgeneral Başoğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Uyar, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi görevlerinden ayrıldı.Emeklilik dilekçelerini Milli Savunma Bakanlığına sundukları öğrenilen Orgeneral Uyar ve Başoğlu, bu nedenle, YAŞ üyelerinin Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'e yaptıkları ziyarete katılmadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda, general ve amirallerin TSK'dan ilişiğinin 4 şekilde kesilebileceği belirtiliyor. Buna göre, general ve amirallerin TSK ile ilişikleri, yaş haddi, kadrosuzluk gerekçesiyle Yüksek Askeri Şura kararı, kendilerinin emeklilik talebi ya da Kanun Hükmünde Kararname ile kesilebiliyor.Emeklilik talebinde bulunarak TSK'dan ayrılan general ve amiraller, ilgili kanunda belirtilen haklarını kullanabiliyor.