Bursa 10.07.2020 20:04

İNEGÖL BELEDİYESİ SEL YARALARINI SARIYOR

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda yoğun yağışlar sonrası sel afetinin yaşandığı kırsal mahallelerde yaraların sarılması için düğmeye bastı.
İNEGÖL BELEDİYESİ SEL YARALARINI SARIYOR

3 kırsal mahallede 1300 m2 alanda yol bakım ve onarım çalışması sürüyor. Belediye Başkanı Alper Taban da bölgeyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyip mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son dönemde mevsim normallerinin üzerinde yağışlarla karşı karşıya kalan İnegöl, haftalarca devam eden yağmurlar nedeniyle bazı bölgelerde sel afetiyle karşı karşıya kaldı. Özellikle Süpürtü, Olukman ve Gündüzlü bölgelerinde hem ekili alanlarda hem de mahalle içindeki yollarda hasarlar oluştu. Selin yaşandığı andan itibaren bölgeye giderek konuyu yakından takip eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, öncelikle ekili alanlardaki hasarın tespit edilmesiyle çiftçilere yönelik tohum yardımları ve bir dizi tedbirin alınması için talimatlar vermişti. Ardından 3 kırsal mahallede sel nedeniyle bozulan yolların tamir ve bakımı için de çalışma başlatıldı.

BAŞKAN TABAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Süpürtü, Olukman ve Gündüzlü kırsal mahallelerinde su baskınıyla bozulan 1300 m2’lik yolun tamiratı için düğmeye bastı. Ekipler hummalı şekilde yaraları sarmak için çalışırken, Belediye Başkanı Alper Taban da bugün beraberindeki Başkan Yardımcıları Fevzi Dülger, Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, AK Partili yöneticiler ve meclis üyeleriyle Süpürtü Mahallesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Taban su basan evleri de ziyaret ederek mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

EL BİRLİĞİ İLE YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Mahalle sakinlerinin de katılımıyla yapılan inceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, sel yaralarını sarmak adına Bursa Büyükşehir Belediyesiyle el birliği ile çalıştıklarını kaydederek; “Bugün Süpürtü Mahallemizdeyiz. Burada biliyorsunuz son dönemdeki hızlı ve yoğun yağışla beraber mahallelerimizde, evlerimizde kısman zararlar oluştu. Bunları telafi edebilmek adına belediyemiz tüm ekipleriyle, çalışanlarıyla, Büyükşehir Belediyemiz hem kendi ekipleri hem BUSKİ desteği ile el birliğiyle yaraları sarmaya çalışıyoruz” dedi.

Son dönemlerde yağış rejimlerinin değiştiğini ve bazı bölgelerde yoğun yağış sonrası sel afetiyle karşı karşıya kalındığını dile getiren Taban, “Gönül ister ki hiç yaşanmasın ama son dönemlerde hızlı ve yoğun yağışlarla bazı bölgelerimizde sel afetiyle karşı karşıya kaldık. Son dönemde de yağış rejimlerinin değiştiğini görüyoruz. Bunlardan ötürü de bir takım zarar ve ziyanın oluştuğunu görüyoruz. Ancak sevindirici tarafı can kaybının oluşmaması ya da kimsenin bu konuda herhangi bir yaralanma içerisinde olmadan bu süreci geçmiş olmamız. İnşallah yaraları da el birliği ile sarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

3 MAHALLEDE 1300 M2 ONARIM ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Sel afetinin yaşandığı gece bölgeye gelerek yaşananları yakından takip ettiğini hatırlatan Taban, devam eden çalışmalardan da bahsederek şöyle konuştu: “Öncesinde yaşananları görmek adına gece kendim bizzat tüm alanları gezmiştim. Arkadaşlarımız zaten gerekli makine ve ekipmanla beraber bölgede görevinin başındaydı. Bugün de yapılan çalışmaları yerinde görmek istedik. 3 mahallemizde 1300 m2 civarında onarım çalışması başlatıldı. Bu onarımlar neticesinde inşallah hayatı normalleştirmek üzere adımlar atılmış olacak ve sonuç itibariyle yaşam normale dönmüş olacak. Ancak tabi tedbirleri de elden bırakmamak lazım. Yani burada gerek altyapı çalışmaları noktasındaki gördüğümüz ihtiyaçların giderilmesi menfezlerin ya da eğimlerin verilmesi gibi hususlardaki tedbirlerin alınması hem de beraberinde güzelce parke taşlarının döşenmesiyle ilgili çalışmalar yürütülmekte. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Olukman, Gündüzlü ve Süpürtü Mahallelerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bu mahallelerimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun diyorum. İnşallah rabbim bir daha yaşatmasın. Bizler de önce tedbirimizi alıp sonra da tevekkül edeceğiz.”