Vakıf Katılım web
Bursa 06.04.2020 14:38

İnegöl Belediyesi Sokak Hayvanlarını Yalnız Bırakmıyor

Koronavirüs nedeniyle binlerce insan evlerine kapanırken, sokakta yaşamını sürdüren can dostlarımıza İnegöl Belediyesi sahip çıktı. Sokak hayvanları için belirli alanlara düzenli olarak yiyecek bırakılıyor.
İnegöl Belediyesi Sokak Hayvanlarını Yalnız Bırakmıyor

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs, milyonlarca insanı etkiledi. Bu durumdan olumsuz etkilenenler arasında insanlar kadar sokak hayvanları da yer alıyor. İnsanların evlerine çekilmesiyle sokaklarda yalnız kalan can dostlarımıza, İnegöl Belediyesi sahip çıkıyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ İLK GÜNDEN İTİBAREN CAN DOSTLARINI UNUTMADI
Koronavirüsle mücadele konusunda alınan tedbirler her geçen gün arttırılırken, insanların evlerine çekilmesiyle can dostlarımız sokaklarda yalnız kaldı. İçişleri Bakanlığı da bu durumunda bilincinde olarak sokak hayvanları için ek genelge yayınlandı. Tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi ve vatandaşın bu konudaki hassasiyetinin artırılması istendi. İnegöl Belediyesi, ilk günden bu yana sokak hayvanları için bu uygulamayı sürdürürken, her geçen gün beslenme noktası sayısının arttırılarak gerek görülen tüm alanlarda sokak hayvanlarının hayatta kalabilmeleri için beslenme noktası oluşturulduğu ifade edildi.

BAŞKAN TABAN’DAN ÇAĞRI
Belediye Başkanı Alper Taban, sokak hayvanları konusunda duyarlı vatandaşların içini rahatlatacak bir açıklama yaparak ayrıca ilçe halkına da çağrıda bulundu. Taban, “İnegöl Belediyesi olarak ülkemizde koronavirüsün görüldüğü ilk günden itibaren vatandaşlarımıza evde kalın çağrıları yapmaya başladık. Bununla birlikte sokak hayvanlarını da unutmadık. O günden bu yana daha önce şehrimizin farklı noktalarında oluşturduğumuz tüm beslenme odaklarına düzenli olarak yiyecek bırakarak can dostlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Hükümetimiz de bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösterip ek bir genelgeyle ilgili kurumlara gerekli talimatları ulaştırdı. Bizler bu bilinçle hareket ederken, vatandaşlarımızdan da ricamız sokağa çıkmama konusundaki hassasiyeti sürdürürken, kapılarının önüne sokak hayvanları için yiyecek bırakmaları. Onları sokakta yalnız bırakmayalım” dedi.