Teknoloji 17.10.2016 16:16 Güncelleme: 17.10.2016 16:23

iPhone 7'nin maliyeti belli oldu

CNN Money, ABD'de 650 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan iPhone 7'nin maliyetini belirledi
iPhone 7'nin maliyeti belli oldu

YENİBİRLİK - Apple piyasaya son olarak iPhone 7 adı verilen yeni telefon serisini sunarken iki farklı versiyon olarak raflardaki yerini alan modellerin maliyetleri hesaplandı. Apple'ın anavatanı olan Amerika Birleşik Devletleri'nde dahi 650 dolar gibi yüksek bir etiket fiyatına sahip olan telefonların maliyetlerinin oldukça düşük olması dikkatlerden kaçmadı.

Maliyet Ne Kadar?

Yapılan araştırmalarda telefonda yer alan tüm donanımlar ve ek aksesuarlar göz önünde bulundurulurken oldukça doğru sonuçlara ulaşıldığı belirtildi. iPhone 7’de kullanılan ekranın 37 dolarlık bir maliyeti olduğu belirtilirken telefonda yer alan diğer donanımların ücretleri şöyle oldu;

Batarya: 4 dolar

Kamera: 26 dolar

Logic Board: 74 dolar

Hoparlör: 11.5 dolar

Kasa: 22 dolar

Diğer parçalar: 117.5 dolar

Tüm bu donanımlar ile birlikte telefonun Apple için maliyeti 292 dolar olarak belirlendi. Üstelik üretimler için milyonlarca donanım sipariş veren Apple, kuşkusuz piyasadaki normal fiyatlara oranla çok daha düşük ücretler üzerinden ürünleri satın alıyor. Bu bakımdan telefon için maksimum maliyetin 292 dolar olduğunu söylemek mümkün. Telefon 292 dolara elde edilmesine rağmen piyasada 650 dolar gibi yüksek etiket fiyatlarından başlanarak satılması Apple'ın tek bir cihazın satılmasından dahi yüksek kar oranlarına ulaşmasını sağladığını gösteriyor. Apple gibi bir telefonun özellikle milyonlarca satışa ulaşması ile birlikte Apple’ı ne kadar çok zengin ettiğini de gözler önüne seriyor. Üstelik her yıl yeni bir model çıkartarak sürekli kendini yenileyen ve aynı zamanda kullanıcıların da yeni telefon modellerini almasını sağlayan Apple, kurduğu bu pazarlama stratejisi ile de gelirlerini sürekli arttırarak devam etmesini sağlıyor.